Antti Törmänen joutui taas syöpä­hoitoihin: ”Sairaudesta huolehtiminen oli kuin harrastus”

Antti Törmänen sai tiedon syövän uusiutumisesta tammikuussa.

Markku Ulander valmensi Helsingin IFK:ta kaudella 2016–2017.

Uusiutuneen syövän takia Sveitsin jääkiekkoliigan Bielin päävalmentajuuden eilen jättänyt Antti Törmänen kertoo sveitsiläisen Blickin haastattelussa suhtautuvansa mahdolliseen paluuseen jääkiekkoiluun eri tavalla kuin sairastuttuaan sappirakon syöpään ensimmäisen kerran kaudella 2020–2021.

Tuolloin hän kertoi ajatuksen paluusta jääkiekkovalmentajaksi motivoineen häntä taistelussa syöpää vastaan, mutta nyt suomalaisvalmentaja ajattelee asiasta toisin.

”Silloin minulla oli suuri motivaatio nähdä itseni jälleen valmentajana. Mutta minun täytyy olla realisti ja kysyä: haluanko sitä ja miten nopeasti se tapahtuu?”

”Löydän jotain, mikä minua motivoi, mutta se ei vielä ole minulla tiedossa. Kukaan ei tiedä, mitä se voisi olla. Kahden vuoden kuluttua olen jo 55, melko vanha tyyppi. Jos tässä menee viisi vuotta, olen vielä vanhempi. Jääkiekko, pelaajat ja maailma muuttuvat”, Törmänen sanoi.

Törmänen sai tiedon syövän uusiutumisesta oltuaan tammikuussa tutkimuksissa.

”Iloitsin, että kaikki oli hyvin ja ohi. Mutta kaksi päivää myöhemmin tuli verikokeen tulos. Se oli kuin isku baseball-mailalla takaraivoon”, Törmänen kertoi.

Törmänen on aloittanut 7. huhtikuuta Lausannessa kemoterapian, jonka on määrä jatkua syyskuuhun asti. Hän kävi hoidoissa Sveitsin liigan pudotuspelien aikana ja kertoi pelien antaneen hänelle tervetullutta irrottautumista sairauden ajattelemisesta.

”Olen puoliksi fatalisti. Sanoin itselleni, että on ilahduttavaa, että saa olla mukana. Kukaan ei tiedä, mitä elämässä tapahtuu. Miksei siitä sitten nauttisi? Sairaudesta huolehtiminen oli kuin harrastus”, Törmänen sanoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut