Iida Vainio -kohusta annettiin tuomio – Pelicansille rangaistus

SM-liigan näkemyksen mukaan Pelicansin toiminta rikkoi liigan kilpailusääntöjä.

Liigan hallitus katsoi Pelicansin provosoineen vastustajan pelaajaa, kun se näytti vip-vieraana ollutta Iida Vainiota videotaululla. Arkistokuva tammikuulta, jolloin Vainio pelasi Raumalla hyväntekeväisyystapahtumassa jääkiekkoa.

Jääkiekon SM-liigakausi 2022–23 päättyi Tampereen Tapparan toiseen perättäiseen Suomen mestaruuteen, mutta SM-liigan toimistolla on käyty finaalisarjan jälkipyykkiä vielä läpi.

SM-liigan hallituksen näkemyksen mukaan Pelicansin toiminta rikkoi liigan kilpailusääntöjä finaalisarjan neljännessä pelissä Lahdessa.

Nelospelin aikana Lahden jäähallin videotaululla näytettiin muutamaan otteeseen somepersoona Iida Vainiota, joka sai lipun vip-paikoille Pelicansilta.

Vainio teki aiemmin keväällä tutkintapyynnön Tapparan pelaajasta, jota hän syyttää seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tämän jälkeen SM-liiga alkoi tutkia, oliko Vainion kutsuminen tahallinen provokaatio Pelicansilta ja pyysi lahtelaisseuralta selvitystä siitä, mitä ottelussa tapahtui.

SM-liiga sai Pelicansilta pyydetyn selvityksen, ja liigan hallitus keskusteli asiasta tiistaina kokouksessaan.

Liigan hallituksen näkemyksen mukaan Pelicansin toiminta rikkoi liigan kilpailusääntöjä. Pelicansin katsottiin kyseisessä ottelussa provosoineen vastustajan pelaajaa videotaulua hyödyntämällä.

Perusteissa todetaan, että ”kilpailusääntöjen kohdan 15. Videotaulu ja sen käyttö mukaan tapahtuma-areenan videotaululla näytettävää kuvaa ei saa käyttää provosoimaan esimerkiksi vastustajaa tai erotuomaria. Liigan hallituksen näkemyksen mukaan Pelicansin toiminta rikkoi tätä sääntöä.”

Tästä syystä SM-liigan hallitus langetti Pelicansille sakkorangaistuksen. Liiga ei kertonut rangaistuksen yksityiskohtia.

Pelicansin toimitusjohtajan Lauri Pöyhösen mukaan ketään ”ei missään tapauksessa yritetty provosoida”. Kyse oli Pöyhösen mukaan puhtaasti sattumasta.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan Vainiota suunniteltiin myös pudottamaan avauskiekko ennen nelospeliä, mutta tästä luovuttiin.

”On meillä ollut ajatuksena jossain kohtaa, mutta emmehän me sellaista rupea tekemään”, Pöyhönen sanoi tuolloin ESS:lle.

Vainio itse ei ymmärrä tapauksesta noussutta kohua. Hän sanoi Ilta-Sanomille viime keskiviikkona pitävänsä tilannetta naurettavana.

”Haluan kyseenalaistaa liigalta, että minkä takia yksittäisen henkilön vaikutus on heidän mielestään muka niin iso. Olenko minä joku kuudes kenttäpelaaja, että se olisi rangaistavaa?”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut