Rauman kultasankarin toiminta Venäjällä hämmentää: ”Uskomattoman outoa”

Robin Press jatkaa KHL:ssä. Asiantuntija julisti päätöksen kummalliseksi.

Robin Press edusti Rauman Lukkoa kahden kauden ajan 2019–2021.

| Päivitetty

Liigasta tutun Robin Pressin toiminta herättää hämmennystä Ruotsissa.

Kokenut ruotsalaispuolustaja kuului radikaalisti harventuneeseen ulkomaalaisten joukkoon, joka pelasi KHL:ssä kaudella 2022–23. Monet lähtivät KHL:stä jo pian sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi sotimaan Ukrainaan helmikuussa 2022.

Pressin, 27, jatkamisesta Venäjällä liikkui huhuja pitkin kevättä, joskin hänen oletettiin nostavan kytkintä idästä.

Tiistaina selvisi, että viime kaudella Severstal Tsherepovetsiä edustanut Press jatkaa uraansa Metallurg Magnitogorskissa.

Ruotsin C Moren asiantuntija Lena Sundqvist ihmetteli puolustajan ratkaisua.

”Päätös on uskomattoman outo. Monet muut ruotsalaiset pelaajat vääntävät siitä, että pääsisivät irti nykyisistä sopimuksistaan. On kummallista, että joku allekirjoittaa sopimus tällaisessa tilanteessa”, hän sanoi Expressenille.

Expressenin mukaan venäläinen Sport-Ekspress on kertonut Pressin viime kauden palkaksi peräti 2,48 miljoonaa euroa. Sen uumoillaan olevan edellistä seuraa suuremmassa Magnitogorskissa vielä korkeampi Pressin pelaamaan vahvan kauden jälkeen.

Press herätti paheksuntaa myös vuoden 2022 keväällä, kun hän teki jatkosopimuksen KHL:ään ensimmäisenä ruotsalaispelaajana sen jälkeen, kun Venäjä oli hyökännyt sotimaan Ukrainaan helmikuussa.

Press kiekkoili Rauman Lukossa vuodet 2019–2021 ennen siirtoaan KHL:ään. Lukon mestaruusjuhliin päättyneellä kaudella 2020–21 Press toimi raumalaisten varakapteenina.

Press pokkasi SM-liigan parhaalle puolustajalle jaettavan Pekka Rautakallio -palkinnon Lukon mestaruuskaudella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut