Leijonat taipui Uumajassa reippain lukemin – Kapanen ja Pesonen maalien makuun

Suomi pelaa seuraavaksi Tshekin EHT-turnauksessa 4.–7. toukokuuta.

Detroit Red Wingsiin siirtyvä Jussi Olkinuora pelasi Suomen maalilla lauantaina.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen MM-leirityksen kolmas viikko päättyi tappioon, kun Leijonat taipui lauantaina Ruotsille maalein 2–6 (0–1, 2–3, 0–2).

Hallitseva maailmanmestari ja olympiavoittaja Suomi pelasi huhtikuussa kuusi ottelua, voittaen neljä ja häviten kaksi. Ruotsin lisäksi myös Tanska onnistui kaatamaan Jukka Jalosen luotsaaman maajoukkueen.

Leijonat voitti torstaina Ruotsin Uumajassa maalein 2–1, mutta oli lauantaina lähes koko ajan takaa-ajajana. Linus Johansson teki ottelun avausmaalin ennen ensimmäisen erän puoliväliä. Leijonien NHL-apu Kasperi Kapanen tasoitti toisen erän alussa, mutta Isac Brännström vei Ruotsin jälleen johtoon.

Harri Pesonen toi Suomen jälleen tasoihin.

”Siinä oli hyvä rauhoitus pojilta. Ei lähdetty sohlaamaan. Antti (Suomela) laittoi hyvän vetopassin”, Pesonen kuvaili ylivoimamaaliaan Kutonen-kanavan taukohaastattelussa.

Suomelan lisäksi myös Mikko Lehtonen nappasi syöttöpisteen.

Ruotsi pääsi toisellekin erätauolle johdossa, kun Dennis Rasmussen viimeisteli 3–2-maalin 1.02 minuuttia ennen taukoa, ja Patrik Karlkvist rokotti sekunti ennen taukoa lukemiksi 4–2.

Kolmannessa erässä Karlkvist uudestaan ja Andre Petersson yllättivät Suomen maalivahti Jussi Olkinuoran, jolle kertyi ottelussa 30 torjuntaa. Ruotsin Lars Johansson venyi kiekon tielle 27 kertaa.

Jääkiekkoliitto hämäsi

Suomen jääkiekkoliitto ilmoitti ensimmäisen erän aikana tulospalvelussaan yleisömääräksi 517, joka on vain noin kymmenesosa Uumajan jäähallin kapasiteetista. Lukema oli sikälikin outo, että torstaina Leijonien 2–1-voittoa seurasi 4 833 katsojaa.

Paikallisen seurajoukkueen Björklövenin verkkosivuilla Uumajan jäähallin kapasiteetiksi on ilmoitettu 5 400 katsojaa, ja televisiokuvien perusteella halli oli lauantaina lähes täysi.

Jääkiekkoliitto korjasi ottelun edetessä yleisömääräksi 5 017.

Suomi pelaa seuraavaksi Tshekin EHT-turnauksessa 4.–7. toukokuuta. Vastassa ovat isäntämaan lisäksi Sveitsi ja Ruotsi. Riiassa ja Tampereella pelattavat MM-kilpailut käynnistyvät 12. toukokuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut