Ruotsin supertähden Elias Petterssonin vakuutus on liian kallis – MM-kisat jäävät väliin

Elias Petterssonin MM-kisamatka olisi tullut liian kalliiksi Ruotsille.

Elias Pettersson ei pääsekään MM-kisoihin.

Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue koki ankaran takaiskun reilut pari viikkoa ennen Suomessa ja Latviassa pelattavia MM-kisoja.

Vancouver Canucksin supertähti Elias Pettersson ei saavukaan vahvistaman Tre Kronoria, kertoo Aftonbladet.

Pettersson, 24, oli jo aiemmin vastannut myöntävästi ruotsalaisten kisamatkatiedusteluun. Ruotsin jääkiekkoliiton ja Canucksin piti enää päästä yhteisymmärrykseen tähtipelaajan vakuutusmaksuista mahdollisen loukkaantumisen varalta.

Aftonbladet kertoi aiemmin, että Petterssonin vakuutusmaksut MM-kisojen ajalle voivat nousta jopa 2–3 miljoonaan Ruotsin kruunuun eli noin 176 000–264 000 euroon.

Ruotsalaislehden mukaan Ruotsin jääkiekkoliito on joutunut tunnustamaan, että sillä ei ole varaa maksaa kustannuksia, jotka Petterssonin MM-rupeamasta olisi koitunut.

Petterson oli NHL:n runkosarjassa tehokkain ruotsalaispelaaja. Hän saalisti 80 ottelussa 39+63=102 tehopistettä.

Ruotsi antoi kuulua viimeksi keskiviikkona NHL-vahvistuksistaan. Jakob Silfverberg (Anaheim), Lucas Raymond (Detroit), Jonatan Berggren (Detroit), Rasmus Sandin (Washington) ja Alexander Nylander (Pittsburgh) esiintyvät kevään MM-kisoissa Ruotsin paidassa.

Tre Kronor olisi halunnut mukaan myös Calgaryn ruotsalaisnelikon. Jakob Markström, Rasmus Andersson, Elias Lindholm ja Mikael Backlund kieltäytyvät kisamatkasta.

Buffaloa edustava Rasmus Dahlin on näyttänyt vihreää valoa Tampereen-matkalle mutta hänen kisamatkansa yllä on tummia pilviä. Hockeysverige uutisoi keskiviikkona, että Dahlin jäisi pois MM-kisoista loukkaantumisen takia.

Dahlin oli NHL:n runkosarjassa puolustajien pistepörssin kuudes. Hänen saldonsa 78 ottelussa oli 15+158=73.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut