Mestis-Jokereille lankesi kuusi­numeroinen KHL-lasku ennen ensimmäistäkään ottelua

Mestikseen hamuava Jokerit joutuu maksamaan korvausta valmentajille, jotka olisivat luotsanneet Jokereita ensi kaudella KHL:ssä.

Antti Pennanen ei ehtinyt valmentamaan Jokereita otteluakaan KHL:ssä.

Jokerien uusi taustaryhmä joutuu maksamaan ison korvauksen Jari Kurrin omistuksessa olleen KHL-Jokerien solmimista valmentajasopimuksista.

KHL-Jokerit eli Jokerit Hockey Club Oy oli solminut valmentajasopimukset kaudesta 2023–2024 Antti Pennasen, Tony Virran, Pekka Kangasalustan ja Markus Kettererin kanssa.

He saavat nyt purkukorvauksia Jokerien uudelta taustaryhmältä. Yhteensä summa on noin 125  000 euroa.

Jääkiekkoliiton lisenssisääntöjen mukaan vanhan seuran toimintaa jatkavan uuden taustaryhmän täytyy hoitaa edelliseltä seuralta jääneet velvoitteet, kuten palkkarästit, saadakseen lisenssin Mestikseen.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan valmentajat ovat vedonneet nyt tähän pykälään, kun uusi Jokerit hakee paikkaa Mestiksestä.

Jääkiekkoliitto on valmentajien kannalla. Se on asettanut Jokerien Mestis-lisenssin ehdoksi, että seura maksaa valmentajille korvauksen ensi kauden KHL-sopimuksista.

Jokerien taustaryhmän vetäjä Mikko Saarni vahvistaa tiedot ja sanoo, että Jokerit on sitoutunut hoitamaan korvauksen.

"Kyseessä on KHL-kaudelle 2023–2024 solmittujen valmentajasopimusten purkumaksusta, josta olemme tietoisia ja johon olemme sitoutuneet osana Jääkiekkoliiton ehtoja sarjapaikan varmistamiseksi. Olemme varautuneet maksuun ja hoidamme sen. Olemme sopineet asian Jääkiekkoliiton kanssa niin, ettei tämä asia vaaranna Jokerien Mestis-hanketta”, Saarni sanoo.

Jari Kurri sai myytyä Jokerit käsistään Joel Harkimolle, jonka yritys meni myöhemmin konkurssiin.

Jokereille lankeava 125 000 euron maksu on vain murto-osa valmentajien alkuperäisestä vaatimuksesta.

Pelkästään Pennasen palkka olisi Ilta-Sanomien tietojen mukaan ollut Jokereissa hieman yli 300 000 euroa kaudessa.

Jokerien valmentajanelikolla oli sopimukset myös tästä kaudesta, mutta he ovat olleet lomautettuna. Jokerit ei voinut jatkaa KHL:ssä, eikä seuran edustusjoukkue ole pelannut tällä kaudella missään sarjassa.

Joel Harkimon vetämä mutta sittemmin konkurssiin ajautunut Team Jokerit oy oli neuvotellut purkusopimuksen summan valmentajien ja ammattivalmentajien edunvalvontajärjestön Savalin kanssa.

Koska Team Jokerit oy on nyt konkurssissa ja Jokerien vetäminen siirtynyt Saarnin johtamalle Jokerit Helsinki oy:lle, valmentajille maksettavat korvaukset siirtyvät Jääkiekkoliiton vaatimuksesta uudelle taustaryhmälle.

Valmentajanelikon sopimuksenpurkumaksut ovat kirjattuna Team Jokerit oy:n konkurssihakemukseen. Siitä näkyy, että Team Jokerit Oy:llä on palkkavelkoja 150 000 euroa.

Tästä summasta siis noin 125  000 euroa koostuu purkumaksuista, jotka uusi Jokerien taustaryhmä on sitoutunut hoitamaan.

Palkkavyyhdissä on erikoisia piirteitä.

Jääkiekkoliito on vaatinut uutta Jokerien taustaryhmää katkaisemaan kaikki mahdolliset siteet KHL-Jokereihin mutta velvoittaa sen silti maksamaan korvauksen tulevan kauden KHL-palkoista eli tekemättömästä työstä.

Velvoitteet KHL-Jokerien solmimista sopimuksista siirtyvät nyt jo kolmannelle yritykselle.

Jokerien tapaus on normaalista poikkeava myös siksi, ettei Jokerit pelannut aiemmin Suomen sarjoissa vaan KHL:ssä, jossa jatkaminen muuttui Venäjän hyökkäyksen takia mahdottomaksi.

Oman mausteensa soppaan luo sekin, että Jääkiekkoliiton nykyinen toimitusjohtaja Sami Kauhanen työskenteli aiemmin Jokerien toimitusjohtajana ja vaatii nyt Jääkiekkoliiton johtajana uutta jokeriryhmää korvaamaan aiemmin edustamansa yhtiön solmimia sopimuksia.

Korvauksia saavista valmentajista kaikki ovat työllistyneet muihin seuroihin vähintään lyhyillä sopimuksilla.

Pennanen toimi tällä kaudella Ilveksen päävalmentajana. Hänellä on sopimus kevääseen 2025 saakka.

Kangasalusta työskenteli tällä kaudella Saksan pääsarjassa DEL:ssä pelaavan Bietigheim Steelersin päävalmentajana. Hän aloitti työt seurassa joulukuussa.

Myös maalivahtivalmentaja Ketterer on työskennellyt tällä kaudella Saksassa, DEL-liigassa pelaavan Schwenninger Wild Wingsin valmennuksessa.

Tony Virta käväisi keväällä 2022 lyhyellä valmennuskeikalla Bratislavassa. Hän liittyy ensi kaudella HPK:n valmennustiimiin.

Jokerien uudelle taustaryhmälle on jo myönnetty sarjapaikka Mestikseen, mutta seuran täytyy vielä läpäistä lisenssivaatimukset.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut