Lahden Pelicansia epäillään Tapparan provosoinnista – SM-liiga tutkii

SM-liigan edustaja, erotuomarikouluttaja Juha Pajunen kuvaili tapahtumia STT:n uutisessa tarkoitukselliseksi härnäämiseksi.

Tampereen Tapparaa johtaa SM-liigan finaalisarjaa voitoin 3-1, ja on voiton päässä Suomen mestaruudesta.

Tappara ja Pelicans pelaavat parhaillaan kuumaa SM-liigan finaalisarjaa, jossa haetaan etuja myös kaukalon ulkopuolella.

Lahdessa tiistaina pelatun neljännen finaaliottelun tapahtumista nousi kohu, kun Isku-areenan videotaululla näytettiin useaan otteeseen katsojana ollutta mediapersoona Iida Vainiota.

Vainio on aiemmin kertonut tehneensä 21. helmikuuta Tapparan liigapelaajasta tutkintapyynnön seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kyseinen kiekkoilija oli Tapparan kokoonpanossa tiistaina.

MTV:n mukaan epäilty seksuaalirikos on esitutkinnassa. Asian vahvisti tapauksen tutkinnanjohtaja Kaakkois-Suomen poliisista.

Vainion kuvan näyttämistä Pelicansin kotihallin videotaululla on muun muassa sosiaalisessa mediassa pidetty Pelicansin poikkeuksellisena yrityksenä provosoida Tapparaa.

Vainio oli ottelussa Pelicansin maksamalla ottelulipulla. Hän kertoo saaneensa seuralta lipun peliin.

Vainio on tehnyt pudotuspelien aikana yhteistyötä Pelicansin kanssa muun muassa julkaisemalla useita sosiaalisen median päivityksiä joukkueeseen liittyen.

Hän on korostanut useissa tekemissään päivityksissä olleensa tiistain ottelussa työtehtävissä.

SM-liigan edustaja, erotuomarikouluttaja Juha Pajunen kertoi STT:n tiistai-iltana valmistuneen artikkelin mukaan ”vievänsä ilmeisen tarkoituksellisen härnäämisen eteenpäin SM-liigaan tiedoksi”.

SM-liigan viestintäjohtaja Tuomas Nyholm vahvisti Ilta-Sanomillekeskiviikkona, että tapausta tutkitaan.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Tapparan seurajohdossa Pelicansin tekoa pidettiin tarkoitushakuisena.

Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen sanoo, että Pelicans ei missään tapauksessa yrittänyt provosoida ketään.

Kyse on hänen mukaansa puhtaasti sattumasta.

”Kyseinen henkilö poimittiin meidän mediakuutiolle samasta syystä kuin näytämme muitakin julkisuuden henkilöitä siinä. Hän on meidän silmissämme julkisuuden henkilö muiden joukossa. Muillakin paikkakunnilla nostetaan esiin julkisuuden henkilöitä ottelutapahtumissa. Tämä on tapahtumabisnestä.”

Pöyhönen kertoo, että Vainio oli mukana Pelicansin toritapahtumassa lauantaina työtehtävissä.

”Hän lähestyi sen jälkeen meitä ja pyysi mahdollisuutta tulla tiistaina peliin. Emme voi kieltää otteluun tulemastakaan. Ja, kuten sanoin, hän on meidän näkökulmastamme julkisuuden henkilö muiden joukossa.”

Tapaukseen liittyy tutkintapyyntö, joka on saanut paljon aiempaa valtakunnallista huomiota. Sen toinen osapuoli on vierasjoukkueen pelaaja. Olisiko Pelicansin pitänyt käyttää mielestäsi tarkempaa harkintaa siinä, näytetäänkö Vainiota ottelun aikana videotaululla?

”Harkintaa? Minun tehtäväni ja roolini ei ole kommentoida tuollaista asiaa, ihmisten mahdollisia epäilyjä ja muita asioita.”

Pelicansin mahdollinen provosointi ei purrut Tapparaan ainakaan toivotusti. Tamperelaisjoukkue voitti tiistai-illan ottelun lukemin 3–1.

Sen myötä Tappara siirtyi finaalisarjassa johtoon voitoin 3–1, ja se on enää voiton päässä Suomen mestaruudesta. Tappara voi ratkaista mestaruuden edukseen jo torstain kotiottelussaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut