Ässille odotettu vahvistus Kuopiosta – yhdessä asiassa uusi puolustaja tekee seurahistoriaa

Joona Riekkinen teki Ässien kanssa kahden vuoden sopimuksen.

KalPan kasvatti Joona Riekkinen pelaa seuraavat kaksi vuotta Ässissä.

Pori

Puolustaja Joona Riekkinen on odotetusti jatkossa Ässien mies. Kuopiossa ilmestyvä Savon Sanomat uutisoi Riekkisen siirron ensimmäisenä jo joulukuussa.

Ässät vahvisti keskiviikkona tehneensä Riekkisen kanssa kahden vuoden sopimuksen.

24-vuotias KalPan kasvatti pelasi päättyneellä kaudella 55 ottelua tehoin 4+5=9. Kaikkiaan hän on pelannut Liigassa 191 ottelua.

Nuorena lupauksena Riekkinen kuului nuorten maajoukkueeseen. Hän on myös voittanut SM-kultaa niin alle 18- kuin alle 20-vuotiaiden SM-sarjassa. Miesten peleissä Riekkinen on ollut jo pidempään KalPan luottopuolustajia. Ässissä nähdään, että Porissa hän voi ottaa sen seuraavan askeleen.

”Riekkinen on pelaaja parhaassa iässä. Hän pelasi vahvan kauden ja oli erityisesti kauden jälkimmäisellä puoliskolla KalPan parhaita puolustajia. Monipuolisena ja hyvin liikkuvana puolustajana hänellä on kaikki edellytykset nousta pelaajana tulevien vuosien aikana EHT-peleihin” Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen sanoi seuran tiedotteessa.

”Koen, että Ässissä on hyvät mahdollisuudet ottaa seuraavat kehitysaskeleet uralla. Tavoitteena on nousta Liigan eliittiin omassa roolissa ja ennen kaikkea voittaa ja menestyä joukkueena”, Riekkinen puolestaan sanoi.

Yhdessä asiassa Riekkinen kirjoittaa nimensä Ässien historiaan. KalPassa hän pelasi numerolla 6. Ässissä se on kapteeni Jesse Joensuun numero, joten Riekkisen paidan selkään painetaan 66.

Hänestä tulee ensimmäinen Ässissä liigapelejä numerolla 66 pelaava pelaaja. Kanadalaisvahvistus Martin Bergeron pelasi aikoinaan patapaidassa harjoituspelejä samalla numerolla, mutta SM-liigassa hänen pelinumeronsa oli 44.

Tausta

Ässien julkaistut sopimukset

Maalivahdit: Niklas Rubin, Karolus Kaarlehto (edellinen seura Timrå, Ruotsi), Topias Rovio (Jukurit).

Puolustajat: Libor Zábranský (Jukurit), Nikolas Matinpalo, Rami Määttä, Verneri Hellman, Valtteri Viirret, Topi Vuori (Jokerit), Joona Riekkinen (KalPa).

Hyökkääjät: Jesse Joensuu, Jami Virtanen, Valtteri Karnaranta, Feetu Knihti, Patrik Juhola, Roope Talaja, Will Graber, Lenni Hämeenaho, Jan-Mikael Järvinen, Leevi Viitala, Eemil Erholtz, Kalle Myllymaa, Nestor Noiva (Jokerit), Lassi Vanhatalo (Sport).

Ässiin ovat siirtymässä vielä ainakin puolustajat Aleksi Matinmikko (K-Espoo) ja Martin Lefebvre (Stavanger, Norja), mutta heidän sopimuksiaan seura ei ole vielä vahvistanut. Ässät aloittaa joukkueharjoitukset ensi viikolla. Sitä ennen Pata julkaisee kaikkien niiden sopimukset, jotka ovat mukana harjoitusten alkaessa.

Lähtijät: Rasmus Korhonen (Jukurit), Aleksi Heimosalmi (sopimus Carolinan kanssa, ensi kauden pelipaikka vielä auki), Aleksi Laakso, Ian McCoshen, Markus Phillips, Roni Sevänen (TPS, seura ei ole vielä vahvistanut sopimusta), Eemeli Virtanen, Niklas Appelgren (SaiPa), Derek Barach, Joachim Rohdin, Alexander Ruuttu, Dominic Turgeon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut