Toni Utusen ”ruosteisesta kikka­pankista” löytyi maali, joka pohjusti Pelicansin voiton

Utunen seurasi myös Tapparan maalia läheltä.

Toni Utunen (vas.) ja Joni Ikonen juhlivat Pelicansin avausmaalia.

Tampere.

Tappara–Pelicans 1–4 (voitot 2–1)

Kaksi ottelua ja lähes täyden erän se kesti. Mutta vihdoin kolmannessa finaalissa, omien kannattajiensa täyttämässä päädyssä Lahden Pelicans onnistui pääsemään johtoasemaan Tapparaa vastaan pelatussa finaalisarjassa.

Eikä Pelicans lauantaina johtoasemastaan luopunut. 4–1-voitto kavensi ottelusarjan lukemiin 1–2. Tiistaina Lahdessa pelissä on sarjan tasoittaminen, vaikka uhkana oli, että Tappara voisi silloin jo hakea katkoa sarjalle.

Sen johtoaseman tuoneen maalin viimeisteli kohtuullisen harvoin maalitilastoissa viihtyvä pelaaja. Puolustaja Toni Utunen pääsi nousemaan ja laukoi kiekon rystyllä etukulmasta ohi Christian Heljangon.

Runkosarjassa Utunen viimeisteli kolme osumaa, pudotuspelikevääseen maali oli toinen.

”Se oli jostain ruosteisen kikkapankin pohjalta. Sai vihdoinkin kannen auki. Olen aina tiennyt, että pystyn tekemään muutakin kuin heittämään perhosta maalille. Kiva että meni”, Utunen kertasi pelin jälkeen.

22-vuotias Utunen on liigaseuraajille tuttu jo useamman kauden takaa, alun perin finaalissa vastassa olevan Tapparan riveistä. Hän teki liigadebyyttinsä jo kaudella 2016–17, jonka jälkeen hän pelasi kirvesrinnoissa kevääseen 2021 asti.

Tappara-pelejä vahvempi muistijälki Utusesta on saattanut jäädä nuorten MM-kisoista. Hän ratkaisi alkuvuodesta 2019 Nuorille Leijonille finaalipaikan jatkoaikamaalilla. Maalia käsiteltiin julkisuudessa runsaasti, sillä Kanada tuhri aiemman maalipaikkansa mailan katkeamisen takia.

Tappara-vuosien jälkeen Utunen lähti Pelicansiin vastuun perässä. Nyt Lahdessa on meneillään toinen kausi. Pelicans kaatoi Ilveksen jo välierissä, nyt toisestakin tamperelaisesta seurasta tuli voitto.

”Kaksi ensimmäistä erää pelasimme tosi vahvasti. Viimeinen oli vähän niin kuin arvata saattoi. Kaverilla ei ollut mitään hävittävää, niin löivät kaiken peliin”, Utunen sanoi ottelusta.

Toisessa erässä Pelicans karkasi Konsta Hirvosen maalilla kahden maalin karkumatkalle.

Tapparan rynnistys oli kovaa etenkin Veli-Matti Savinaisen kolmannessa erässä tekemän kavennusosuman jälkeen. Pelicans kesti ja kaunisteli lopussa numeroita vielä kahdella maalilla.

Tapparan ainoaa osumaa Utunen katsoi lähietäisyydeltä. Osumassa oli tuttuja kaikuja ensimmäisestä pelistä, kun Savinainen pääsi maalin edessä kiekkoon ja iski sen maaliin.

Utusen maila oli lähtenyt hetkeä aiemmin ilmojen teille, mutta pelin jälkeen puolustaja otti tilanteen omaan piikkinsä.

”Maalineduspelaamiseen kiinnitettiin kyllä huomiota. Edelleen se oli liian pehmeää. Itselläkin oli vähän liian heiveröisesti maila kädessä siinä ainoassa maalissa, minkä saivat. Henkilökohtaisesti pitää teipata mailaa jatkossa vähän tiukemmin, ettei se lentäisi”, Utunen sanoi.

Finaalisarja jatkuu Lahdessa tiistaina. Sen jälkeen palataan varmuudella Tampereelle torstain viidenteen otteluun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut