Ilves kaatoi HIFK:n tulisessa pronssiottelussa – Petri Kontiolan ura päättyi

Ilves kaatoi HIFK:n SM-liigan pronssiottelussa. Samalla päättyi kahden leijonakonkarin urat.

Petri Kontiola juhli pronssimitalia yhdessä poikiensa kanssa. Kontiolan ura on ohi.

Ilves–HIFK 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)

Tampereen Ilves voitti toisena vuonna putkeen SM-liigan pronssiset mitalit. Se kaatoi torstai-illan pronssiottelussa kotijäällään HIFK:n maalein 3–2.

Edellisen kerran Ilves oli mitaleilla kahdella peräkkäisellä kaudella vuosina 1989–1990.

Pronssiotteluun päättyi samalla kahden Ilveksen konkarin urat. Petri Kontiolan lopettaminen oli ollut tiedossa jo pitkään, mutta myös toinen leijonakonkari Jarno Koskiranta kertoi lopettavansa tähän iltaan.

Pronssiottelusta muodostui lopulta tiukka ja kuumakin kamppailu.

Iiro Pakarinen vei HIFK:n 1–0-johtoon reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, mutta Matias Mäntykivi nosti tulisella rannelaukauksellaan Ilveksen tasoihin ajassa 12.07.

Ilves otti toisessa erässä pelin hallinnan selvästi itselleen. Se siirtyi 2–1-johtoon hieman ennen toisen erän puoliväliä Tommi Tikan maalilla.

Ilveksellä oli toisessa erässä myös useampia tekopaikkoja lisämaaleihin, mutta HIFK:n maalilla Roope Taponen piti joukkueensa mukana pronssitaistossa.

Kolmanteen erään HIFK tuli sisuuntuneena. Erää oli ehditty pelata vain reilu minuutti, kun Leevi Teissala purjehti näyttävästi läpi Ilveksen puolustuksen ja ujutti rystyltä 2–2-tasoituksen.

Ilves kuittasi kuitenkin jälleen nopeasti. Santeri Virtanen suti maalinedustalta Ilveksen 3–2-johtoon ajassa 48.23.

Pian tämän jälkeen tunteet läikähtivät toden teolla.

Ilveksen maalivahti Marek Langhamer löi mailallaan HIFK:n Micke-Max Åstenia suuhun. Tilannetta edelsi Åstenin kaatuminen Langhamerin eteen.

Tilanne meni ilmeisimmin ohi tuomareilta, sillä Langhamerille ei tuomittu rangaistusta. HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen ei tätä sulattanut ja kävi kuumana tuomariston suuntaan.

Ennen kuin ottelu oli ehtinyt vielä jatkuakaan, jäälle syttyi joukkokahina, josta jaettiin rangaistuksia useammille riitapukareille. Pääpukarit olivat Ilveksen Tikka ja HIFK:n Kristian Vesalainen, joista molemmille lätkäistiin rangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Lopussa HIFK pääsi jahtaamaan tasoitusta puolentoista minuutin ajan kuudella neljää vastaan -ylivoimalla, mutta Ilves kesti ja pääsi juhlimaan pronssia reilun 8 000 katsojan edessä.

Kontiolan ja Koskirannan uran päättymisen vastapainoksi pronssiottelussa uransa ensimmäisen liigaottelun pelasi HIFK:n huippulupaus Kasper Lundell, 19 – kolmosketjun sentterinä. Lundell on NHL-kiekkoilija Anton Lundellin pikkuveli.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut