Tappara kaatoi Pelicansin, Savinainen oli elementissään ”toimistollaan”

Kristian Tanus pääsi nostamaan irtokiekosta avausmaalin, kun kiekko osui Veli-Matti Savinaisen luistimeen.

Tappara juhli Veli-Matti Savinaisen tekemää joukkueen toista maalia.

Tampere

Tappara–Pelicans 5–1 (otteluvoitot 1–0, Suomen mestariksi neljällä voitolla)

Tamperelaisilta, Tappara-taustan jääkiekkolegendoilta on irronnut vuosien mittaan lausahduksia jääkiekon lainalaisuuksista.

Timo Jutila tapasi sanoa, että kiekkoa maalille toimittamalla tapahtuu hyviä asioita. Ville Nieminen puolestaan käski mennä pizzeriaan, jos haluaa pizzaa ja maalille, jos haluaa maaleja.

Opit ovat hallussa tämän kauden Tapparalla ainakin Liigan ensimmäisen finaalin perusteella. Tappara kaatui Pelicansin 5–1, ja tamperelaiset Veli-Matti Savinaisen johdolla iskivät kaksi ensimmäistä osumaa lahtelaisten maalivahdin Patrik Bartošakin nenän alta.

Ensimmäisen maalin viimeisteli Kristian Tanus, kun Mikael Seppälän viivasta maalille laukoma kiekko osui Savinaisen luistimeen ja tuli laitahyökkääjällä kuin tarjottimella.

”Hieno plaoyff-maali , toimitettiin kiekkoa maalille. Savinainen on ’officella’ parhaimmillaan. Tänään oli siellä taas töissä, sieltä niitä irtokiekkoja pomppii”, Tanus kiitteli maskimiehen roolissa elementissään olevan Savinaisen panosta.

Tanuksen iskiessä maalinsa Pelicansin kone oli vasta käynnistymässä. Joukkue jäi alussa jalkoihin, mutta käänsi ottelua etenkin toisessa erässä vahvan alkupuoliskon turvin.

Tasoitusmaalin Pelicansille teki Topias Vilén, joka karkasi tukemaan hyökkäystä ja ohitti Christian Heljangon. Tapparan valmentaja Jussi Tapola päätyi jopa ottamaan aikalisän, kun lahtelaiset pitivät ottelua otteessaan.

”Vähän lähdimme ehkä säntäilemään turhaan. Pelicansilla on hyvä joukkue, emme turhaan pelata heitä vastaan tässä vaiheessa”, Tanus sanoi.

Savinainen ehti istua erän alussa rangaistusaitiossakin, kun hän nappasi Pelicans-puolustaja Ben Bloodilta kypärän pois päästä laitaväännössä. Ajassa 36.55 Tappara tuuletti ottelun voitto-osumaksi jäänyttä toista maaliaan, sillä kertaa jäähypenkkiä kulutti Blood, joskin vain seitsemän sekuntia.

Savinainen hiipi tälläkin kertaa maalin edustalle, nyt lavan löysi Valtteri Kemiläisen syöttö siniviivasta.

Sen jälkeen peli repesi. Toisen erän viimeisellä minuutilla Tapparalle osuivat vielä Veli-Matti Vittasmäki ja Marcus Davidsson. Loppulukemat päätöserän ensimmäisellä minuutilla nosti kokoonpanoon palannut kapteeni Otto Rauhala.

”Aikalisällä puhuttiin ihan vaan, että yksinkertaistetaan omaa peliä eikä lähdetä soveltamaan. Sitä kautta saimme parannettua. Pelasimme simppelisti eteenpäin, menimme paineelle ja teimme omia juttuja”, Tanus kertoi.

Finaalisarjan toinen ottelu pelataan Lahdessa perjantaina. Tampereella ottelut jatkuvat heti perään lauantaina.

”Kova meteli Lahdessa on ainakin luvassa, ja varmasti he saavat taas kotiyleisön tuen isosti. Meidän pitää kestää se huutelu, mitä sieltä ehkä tulee. Pitää parantaa omaa peliämme, tällä voitolla ei saa jatkossa enää yhtään mitään”, Tanus sanoi.

Tapparan osalta tauko venyi ennen finaaleja pitkäksi, sillä finaalipaikka ratkesi viime viikon maanantaina. Tanuksen mukaan hyvin käytetty tauko auttoi Tapparaa ainakin sarjan ensimmäisessä ottelussa.

”Lepäsimme hyvin, ja sitten treenattiin kovaa, kun treenattiin. Jalat olivat kaikilla auki, ei tarvinnut lähteä availemaan niitä ensimmäisessä erässä. Hyvä startti oli varmasti sen ansiota, että olemme treenanneet hyvin”, Tanus arvioi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut