Tšekki pudotti Naisleijonat jälleen MM-mitalipeleistä – ”Meillä on vielä yksi tavoite täytettävänä”

Tšekki pudotti Suomen puolivälierissä MM-mitalipeleistä myös viime vuonna. Suomi tavoittelee vielä paluuta A-lohkoon.

Tšekki päätti jälleen Naisleijonien MM-turnauksen ennenaikaisesti. Kuva on vuoden 2022 MM-puolivälieräottelusta.

Tšekistä on muodostunut MM-kisoissa Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueelle henkilökohtainen ongelma. Tšekki pudotti Naisleijonat toisena vuonna peräkkäin MM-mitalipeleistä, kun se voitti torstaina Kanadan Bramptonissa pelatun puolivälieräottelun 2–1.

MM-mitali oli Suomelle vuosi vuoden jälkeen pitkään itsestäänselvyys, mutta nyt Naisleijonien tie katkesi toisen kerran peräkkäin ennen mitalipelejä.

Suomen MM-turnaus jatkuu perjantai-lauantaiyönä Suomen aikaa sijoitusottelulla.

Puolivälierässä Viivi Vainikka vei Suomen avauserässä 1–0-johtoon, mutta Tšekki kuittasi toisessa erässä kahdella maalilla, jotka tekivät Natalie Mlynkova ylivoimalla ja Katerina Mrazova. Tshekin maaleilla oli väliä vain 49 sekuntia.

Suomi viritteli kolmannessa erässä kiriä, mutta Julia Liikalan tolppakutia lähemmäs maalia Naisleijonat ei päässyt. Suomi voitti ottelun laukaukset 42–22. Tshekin paras pelaaja oli maalivahti Blanka Skodova.

”Turhauttaa todella paljon. Meillä oli avaimet ratkaista ja kääntää peli”, Suomen päävalmentaja Juuso Toivola kertoi TV5:n haastattelussa.

Suomi sai jo ensimmäisen erän alussa muistutuksen, että MM-turnauksen A-lohko on tasoltaan huomattavasti laadukkaampi kuin alempi B-lohko.

Tšekki sai alkusarjassa A-lohkossa tuntumaa kovista peleistä aina Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan, kun viime vuoden MM-kisakatastrofin jälkeen B-lohkoon pudotettu Suomi tahkosi alkusarjaa Unkarin ja Ranskan kaltaisia heikompia maita vastaan.

Suomi sai puolivälierässä juonesta kiinni avauserän loppua kohti, ja Tšekin maalin lähellä vapaaksi unohtunut ykkösketjun vasen laitahyökkääjä Vainikka iski 1–0 runsaat neljä ja puoli minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa.

Naisleijonat aloitti toisen erän lupaavasti, ja esimerkiksi Petra Nieminen laukoi sarjatulta surutta Tšekin maalia kohti.

Toinen erä kääntyi Tšekille sen kahden maalin ansiosta ennen erän puoliväliä.

”Urheilussa ansaitaan se, mitä ansaitaan. Välillä kuitenkin tuntui, että oltaisiin ansaittu enemmän”, päävalmentaja Toivola viittasi Suomen hallintaan laukaustilastossa.

”Hyvä peli mielestäni pelattiin, mutta maalintekopeli hävittiin”, Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski sanoi.

Puolivälierä päättyi Tšekin voittoon täsmälleen samoin numeroin kuin viime alkusyksyn MM-turnauksessa Tanskassa. Suomi oli tuossa turnauksessa nöyryyttävästi kuudes hävittyään viimeisen sijoitusottelunsa Japanille, joka nousi A-lohkoon.

Suomen ulottuvilla Kanadan MM-turnauksessa ovat sijat 5–8. Parhaimmillaan Naisleijonat voi nousta takaisin MM-kisojen A-lohkoon.

”Ei kannata liian raskasta reppua kantaa. Mennään eteenpäin. Meillä on vielä yksi tavoite täytettävänä”, päävalmentaja Toivola evästi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut