Ässät käytti yhden option – kahden muun pelaajan aika patapaidassa päättyy

Will Graberin kausi oli pettymys, mutta Ässät näkee miehessä potentiaalia, joka voi konkretisoitua ensi talvena.

Potentiaali ja monipuolisuus saivat Ässät käyttämään Will Graberin sopimuksessa olleen option.

Pori

Yhdysvaltalaishyökkääjä Will Graber pelaa Ässissä myös ensi kaudella.

Ässät tiedotti käyttäneensä Graberin sopimuksessa olleen option. Samalla Pata kertoi, että kahta muuta optiota ei käytetä. Niinpä porilaispuolustaja Eemeli Virtasen ja Säkylässä kiekko-oppinsa saaneen Samuli Aaltosen aika patapaidassa on ainakin tällä erää ohi.

Porilaispuolustaja Eemeli Virtanen ei jatka Ässissä.

Aaltonen pelasi jo koko tämän kauden vuokralla Mestiksessä. Virtanen sai syksyllä kahdeksan liigaottelua tililleen, mutta sen jälkeen nuoresta pakkiosastosta Valtteri Viirret ja Verneri Hellman ajoivat peluutusjärjestyksessä hänen ohi. Virtasen loppukausi menikin Ässien nuorten joukkueessa.

Graber, 26, teki Ässissä 57 otteluun tehot 6+17=23. Odotukset olivat korkeammalla. Ässät toivoi ECHL:n pistepörssin voittajasta ja sarjaan parhaan pelaajan palkinnon saaneesta amerikkalaisesta tehokkaampaa vahvistusta.

Isokokoinen hyökkääjä hävisi myös paljon kaksinkamppailuja. Vastapainoksi mies kuitenkin väläytti hyvää rannelaukaustaan ja hyökkäyspään oivaltavuuttaan.

Lue lisää: Ässillä oli yksi timantti ja kuusi kiitettävää – hyvästä kaudesta huolimatta patapakassa oli pettymyksiäkin

”Kävimme pelaajan kanssa hyvät keskustelut kehityskohteista ja uskomme hänen ottavan askelia kesän aikana”, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen totesi seuran tiedotteessa.

”Usein pohjoisamerikkalaiselle pelaajalle ensimmäinen kausi Euroopassa on aina haasteellisin ja usein nähdään parannusta seuraavaan kauteen. Näemme Graberissä paljon erikoisosaamista ja käyttämätöntä potentiaalia tuloksentekoon.”

Vuorisen mukaan Graber tuo joukkueeseen lisäarvoa myös sillä monipuolisuudellaan, että häntä voidaan peluuttaa yhtä hyvin keskellä kuin laidassa. Ässissä hän aloitti sentterinä, mutta kauden edetessä paikka alkoi vakiintua laidalle. Aiemmin urallaan Graber on pelannut myös puolustajana.

Vuorinen kertoi maanantaina Satakunnan Kansalle, että ensi kauden joukkueessa on enää 1–2 paikkaa täyttämättä.

Joukkue palaa yhteisharjoituksiin 2. toukokuuta. Ässät tiedottaa pelaajasopimuksistaan huhtikuun aikana.

Lue lisää: Ässien ensi kauden pelaajapakka on jo harvinaisen valmis

Päävalmentajaksi nousevan Jere Härkälän johtaman valmennusryhmänsä Ässät julkaisee kokonaisuudessaan torstaina. Jo aiemmin julkisuudessa on kerrottu, että valmennusryhmään tulee TuToa tällä kaudella valmentanut Hermanni Vidman. Heinolan Peliittojen päävalmentajan tehtävästä keväällä potkut saaneen Hannes Hyvösen on puolestaan kerrottu tulevan Ässien uudeksi kehitysvalmentajaksi.

Lue lisää: Ässät löysi valmentajan Turusta

Lue lisää: IS: Hannes Hyvönen siirtyy Ässiin taitovalmentajaksi

Nykyisestä ryhmästä jatkavat Härkälän lisäksi Timo Turunen ja Jaakko Rosendahl.

Ässien tiedotteessa Vuorinen kertoo kasanneensa ensi kauden joukkuetta yhteistyössä pelaajakoordinaattori Kari Takon ja tilastoanalyytikko Miika Arposen kanssa.

Vuorisen mukaan kokonaistoimintaa rakennetaan kolmen tärkeän periaatteen pohjalle: vaatimustason, yhteistyön ja ilmapiirin.

”Tärkeänä kriteerinä uusille pelaajille on toki pelitaidot, mutta myös pelaajan persoona ja luonne merkitsevät. Haluamme rakentaa vahvan joukkueen.”

”Olemme pyrkineet löytämään pelaajia parhaassa iässä, jotka voisivat pelata toistaiseksi uransa parasta kiekkoa Ässissä. Pelaajilla täytyy olla vahva halu kehittyä. Myös roolitukseen on kiinnitetty huomiota, ja olemme hakeneet osaamista niin ylivoima- kuin alivoimarooliin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut