Lukon kausi vaarassa päättyä isoon pettymykseen: ”Nyt mitataan luonnetta”

Raumalaiset ovat ajautuneet monttuun, josta on erittäin vaikeaa mutta kuitenkin vielä mahdollista ponnistaa välieriin. Kaksi maalia iskenyt Jere Karjalainen uskoo, että HIFK:ta voi vielä ruveta jännittämään.

Jere Karjalainen teki Lukon 3–5-kavennuksen kolme minuuttia ennen ottelun päätössummeria. Se jäi pelin viimeiseksi osumaksi.

LUKKO–HIFK 3–5 (1–3, 0–0, 2–2)

Rauma

Rauman Lukon kausi alkoi hyvin, mutta joukkue on pikkuhiljaa valunut tilanteeseen, jossa käteen jää todennäköisesti vain valtava pettymys.

Ennen pudotuspelejä alkanutta huonoa kierrettä ei olla saatu katki, ja kaiken oleellisen joukkueen pelistä kertoo se, että ennen ottelun alkua Lukko oli tehnyt seitsemässä edellisessä ottelussaan vain kuusi maalia.

Maanantaina joukkue jäi Helsingissä nollille. Illan teema oli siis harvinainen selvä: maaleja on pakko alkaa tulemaan.

Tehtävää vaikeuttaa täysin tukossa oleva ylivoima, jonka lisäksi Lukon pelistä on kadonnut pelitapa ja idea täysin.

Lukon päävalmentaja Marko Virtanen tarkkaili keskiviikon ottelua mietteliäänä.

Keskiviikkona Lukko sai vihdoin maalihanat auki, mutta se ei auta, kun vastustaja tekee pari enemmän. Ottelu päättyi HIFK:n voittoon maalein 3–5 (1–3, 0–0, 2–2), ja raumalaiset alkavat olemaan tekemättömän paikan edessä.

Lukon Jere Karjalainen harmitteli ensimmäisen erän loppua.

”Tultiin erittäin hyvin peliin ja saatiin vihdoin maali. Sitten tulee muutama virhe, ja kaveri tekee jokaisella laukauksella maalin, niin ei siinä paljon hyvät alut auta”, Karjalainen sanoi.

Lukko sai otteluun toivomansa alun, kun Matthew Abt heitti kiekon maalille ja Antti Saarela sai lavan väliin. Saarela oli tässä vaiheessa tehnyt sarjassa Lukon molemmat maalit.

Artjom Zagidulin (55) sai tehdä tilaa Samuel Jukurille, joka vaihdettiin Lukon maalille jo ensimmäisen erän aikana.

Lukon riemu ei kestänyt kauaa. Otto Paajanen tasoitti ottelun IFK:n ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestä, ja lisää oli tulossa.

Ensin Sebastian Dyk unohtui takatolpalle vapaaksi, ja pian sen jälkeen Kristian Vesalainen laukaisi kiekon kaukaa Artjom Zagidulinin taakse.

Tässä vaiheessa yhden laukauksen torjunut ja kolme maalia päästänyt venäläsvahti sai tarpeekseen, ja maalille luisteli vain seitsemän ottelua Lukko-maalilla aloittanut Samuel Jukuri.

Kolmannessa erässä Lukon Jere Karjalainen katkaisi 14 ottelun maalittoman putkensa ja teki samalla toisen perään, mutta myös IFK osui kahdesti.

”Tukkoista on ollut, eikä tuo paljon lämmitä, kun turpaan tulee.”

IFK:lla on perjantaina mahdollisuus päättää Lukon kausi.

”Nyt mitataan luonnetta. Pitää kaivaa syvältä, ja otetaan perjantaina voitto Helsingissä ja sitten kotona. Sitten alkaa jo vastustajaa jännittämään”, Karjalainen lupaa.

Lukon Anrei Hakulinen hieroi HIFK:n Christian Kåsastulin naamaa ja kirjautti ottelussa yhden syöttöpisteenkin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut