Eero Niemi nousi Ässien ratkaisijaksi jatkoerässä – Pata iski tasoituksen ilman maalivahtia: ”Nyt sarja on taas auki”

Välieräsarja on nyt tilanteessa 1–1. Kaikki on täysin auki.

Eero Niemi (keskellä) laukoi ratkaisun jatkoajalla ja osui alivoimalla myös avauserässä. Kalle Myllymaa onnistui hänkin kerran viimeistelyssä.

19.3. 19:20

Pori

Ässien alle 20-vuotiailla oli sunnuntaina jopa pakkovoiton paikka. Joukkue hävisi U20 SM-sarjan ensimmäisen välieräpelin Tampereella Tapparaa vastaan, joten toisessa ottelussa varaa tappioon ei ollut.

Ässät onnistuikin lopulta kamppailun voittamaan. Jatkoerässä sankariksi nousi Eero Niemi, joka osui ajassa 64.43.

Ässät sai katkaistua Tapparan hyökkäyksen vastustajan siniviivalla ja Niemi pääsi laukaisupaikkaan, josta hän kiskaisi kiekon maalin takakulmaan.

”Meiltä paljon parempi peli kuin ensimmäinen välierämatsi. Olimme mielestäni tuloksen verran parempia ja voitto oli ansaittu. Nyt sarja on taas auki”, valmentaja Juha-Matti Kemppainen kertoi.

Yksi osa-alue Ässillä kuitenkin petti. Sama osa-alue petti Padan onneksi myös Tapparalla.

”Erikoistilannepelaaminen oli aika luokatonta ja molemmat joukkueet päästivät alivoimamaalin. Se on asia, jota pitää saada paljon paremmaksi. Olisimme voineet ratkaista kamppailun ylivoimalla aikaisemminkin. Mahdollisuuksia oli”, Kemppainen mietti.

Avauserässä Ässät onnistui viimeistelemään paikoistaan. Kalle Myllymaa ja Niemi iskivät siinä porilaiset kahden maalin karkumatkalle. Tappara ei kuitenkaan taipunut ja nousi kolmannessa erässä jo Ässien ohi.

Patrik Juhola kuitenkin onnistui tasoittamaan kamppailun ajassa 57.15. Osuma tuli, kun Ässät pelasi ilman maalivahtia.

”Oli helppo päätös ottaa maalivahti pois jo yli kolme minuuttia ennen loppua. Sillä saa luotua painetta vastustajaan ja luotua sellaista pientä epävarmuutta sinne. Olemme tehneet niin varsin aikaisessa vaiheessa koko kauden, kun maalivahdin poistamiselle on ollut tarvetta”, Kemppainen analysoi.

Sarja jatkuu tiistaina Tampereella ja varmuudella pelataan myös torstaina Porissa. Mahdollinen viides ja ratkaiseva ottelu on edessä tarvittaessa lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut