Kuppituoli, tuo kolhittu kärsijä, silti toivossa väkevä

Ilves-sarjan maanantai ei sekään ole kuppituolien juhlapäivä, kirjoittaa Esko Kallioniemi.

17.3. 17:31

Kuppituoli. Istuin, josta ainakaan allekirjoittanut ei helposti keksi pelkästään ylistäviä sanoja lausuttavaksi. Jos pitkään joutuu moisella istumaan, alkaa selkää ikävästi kolottaa. Ergonomia ei ole paras mahdollinen.

Kuppituoli joutuu silti elämänkaarensa aikana kohtaamaan vihaa, joka välillä hämmentää.

Kun Ässät löi TPS:n ratkaisevassa ottelussa kesälomille, kuppituolit nousivat keskeiseen rooliin varsinkin tapahtuman jälkeen. Itse pelin tapahtumista katse kiinnittyi punasävyisiin istuimiin, varsinkin niihin, joiden kohtalona oli mennä rikki. Kun pelaajan ja kannattajan unelmat, myös muoviosat menivät palasiksi.

Tulevassa puolivälieräsarjassa Ilvestä vastaan Ässät joutuu lähtemään altavastaajana. Ennakkosuosikin odotetaan marssivan välieriin, vaikka läpihuutojuttuna ei moni kamppailuja pidä.

Hankalaa on vääntö kunniasta myös katsomossa.

Kuppituolit kärsivät myös tamperelaisten vieraillessa Isomäki-areenassa runkosarjapelissä. Odotettavissa on siis edelleen kärsimystä ja särkymisen vaaraa. Ei ole helppoa olla kuppituoli.

Meni hyvin tai huonosti, aina osana on joutua tapahtumien keskipisteeseen. Kertoimet ovat kuppituoleja vastaan, sillä silmämääräisesti verrattuna Ilveksen kannattajajoukko on kooltaan kuusinkertainen TPS:n vastaavaan verrattuna.

Ilves-sarjan maanantai ei sekään ole kuppituolien juhlapäivä.

Toiveikkaimmat ovat ajatelleet, että jossain vaiheessa kuppituolit kenties jäisivät historiaan Isomäki-areenan lehtereiltä.

Ei suinkaan. Kun punertavat ovat olleet kärsimysnäytelmän pyörteissä, tilalle löytyy värisävyjä, joista Jukka Kuoppamäki laulaa legendaarisessa hittibiisissään.

Laulun mukaan sininen ja valkoinen ovat vapauden värejä. Hallissa vapauden hinta on joskus ollut joutua tunteenpurkauksen syyttömäksi kohteeksi.

Onneksi kuitenkin TPS-kannattajien viimeisen vierailun jälkeen nousi käsi pystyyn virheen merkiksi.

Mikäli tarjottu korvaus käytetään kuppituolien vaihtamiseen pehmustettuihin malleihin, särkyminen ei ollut hyödytöntä.

Onnellisinta silti on, että ilmeisesti muovituolien tai sen palasten heittelystä pitkin katsomoa ei koitunut mitään oikeasti ikävää seurausta.

Terveys ja hyvinvointi edellä on mentävä, myös tunteikkaan tappion hetkellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut