Ässät seuraavaksi Nokia-arenalle – tutkimuksen mukaan Pata on Pirkanmaalla neljänneksi suosituin kiekkojoukkue

Ilveksen ja Tapparan kannatus on hyvin tasaista eri ikäluokissa, ammateissa ja koulutustasoissa, mutta myös eroja löytyy.

Ässien tie vie Nokia-areenalle. Myös sillä on luvassa kannustusta patapaidoille. Porilaisten edellinen vierailu päättyi Ian McCoshenin jatkoajalla läpiajosta tekemään 1-0-voittomaaliin.

17.3. 11:53

Pori, Tampere

Ässien kausi ja pudotuspelit jatkuvat lauantaina Tampereen Nokia-areenassa. Jos Pata puskee Ilveksen tieltään, todennäköisesti joukkue pelaa myös välierien vieraspelit samassa paikassa. Todennäköisyys pitää sisällään oletuksen, että suursuosikki Tappara kampeaa KooKoon nurin omassa puolivälieräsarjassaan.

Nokia-areena näyttää täyttyvän hyvää vauhtia lauantain peliin. Paikalle lähtee varmasti iso joukko porilaisia.

Ilman kannatusta Ässät ei muutenkaan jää Pirkanmaalla. Pata on Pirkanmaan neljänneksi kannatetuin kiekkojoukkue.

Asia selvisi Aamulehden Taloustutkimuksella teettämässä tutkimuksessa. Tutkimuksessa selvitettiin varsinaisesti sitä, kumpi on Pirkanmaalla suositumpi, Ilves vai Tappara.

”Mitä miesten jääkiekkoliigan joukuetta kannatat eniten” -kysymykseen oli kuitenkin mahdollisuus vastata muutakin kuin Ilves tai Tappara.

1 097 ihmiselle osoitetussa kyselyssä Ässät sai kahden prosentin kannatuksen. Tamperelaisten lisäksi Ässien edelle kiilasi Kärpät kolmen prosentin kannatuksellaan. Lukko sai Pirkanmaalta yhden prosentin kannatuksen. Jukurit, KooKoo, Pelicans ja Sport jäivät nollaan prosenttiin.

Tamperelaisista pidemmän korren vei Tappara 26 prosentin kannatuksellaan. Ässien seuraava vastustaja Ilves sai 24 prosentin suosion. Seurojen kannatusero mahtui kuitenkin 3,1 prosentin virhemarginaalin sisään.

31 prosenttia kertoi, että ei seuraa jääkiekkoa.

Tausta

Näin mittaus tehtiin

Tutkimuksen tiedot kerättiin 3. maaliskuuta–7. maaliskuuta.

Tulokset on koottu 1 097 henkilön vastauksista Taloustutkimuksen internet-paneelissa.

Kohderyhmänä olivat 18–79-vuotiaat Pirkanmaan alueella.

Tulosten tilastollinen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut