HIFK tuo naisten kolmannen kiekkofinaalin Helsingin jäähalliin – Lukko taistelee sarjapaikkansa puolesta

Naisten jääkiekon finaalisarja HIFK:n ja Kiekko-Espoon välillä alkaa lauantaina.

HIFK:n päävalmentaja Saara Niemi valvoi joukkueensa peliä Kiekko-Espoota vastaan viime joulukuussa.

16.3. 19:58

Helsingin IFK tavoittelee lauantaina alkavassa finaalisarjassa ensimmäistä mestaruuttaan, joka huipentaisi vuonna 2018 alkaneen seuran naisjoukkueen toiminnan.

Runkosarjan voittanut HIFK avaa finaalit Kiekko-Espoota vastaan lauantaina noin 800 katsojaa vetävässä Pirkkolan jäähallissa, mutta kolmas finaali pelataan ensi tiistaina Helsingin jäähallissa.

Perinteikkäällä "Nordiksella" katsomokapasiteetti kymmenkertaistuu Pirkkolaan verrattuna.

”Toivottavasti pääsemme tiistaina ison yleisön eteen, mutta nyt ajatukset ovat lauantaissa”, korosti päävalmentaja Saara Niemi etäyhteyksin järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

HIFK:ta enemmän voittamisen kulttuuria on naisten mestaruutta puolustavassa Kiekko-Espoossa, joka tähyää jo 17. mestaruuteensa.

”On turha etsiä HIFK:sta heikkouksia, vaan keskittyä omiin vahvuuksiin ja siihen, että saamme pelaajistamme parhaan irti”, korosti K-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen.

Naisten liigan satakuntalaisjoukkue Lukko sijoittui runkosarjassa toiseksi viimeiseksi ja joutuu nyt puolustamaan SM-paikkaansa karsintasarjassa, jossa on myös liigan jumbo Rovaniemen Kiekko sekä naisten Mestiksen kaksi parasta joukkuetta eli Kiekko-Espoon ja HIFK:n akatemiajoukkueet.

Karsintasarja on kaksinkertainen, ja sen kaksi parasta pelaa naisten liigassa ensi kaudella. Lukon urakka alkaa lauantaina, kun se kohtaa Kiekko-Espoon akatemiajoukkueen Eurajoen jäähallissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut