Sentit eivät olleet Ässien puolella – yhdellä osa-alueella Pata on selvästi vastustajaansa perässä

14.3. 21:21

Turku

TPS ansaitsi voittonsa tiistaina Ässiä vastaan. Se oli hiukan parempi joukkue kaukalossa. Ei isosti, mutta riittävästi.

Silti ottelussa oli mahdollisuus täysin toisenlaiseenkin lopputulokseen. Kaikki on jääkiekossa välillä vain senteistä kiinni.

TPS:n tasoitusmaali tuli, kun kiekko pomppasi Ässien purkuyrityksen jälkeen kaukalon kulmasta hiukan erikoisesti takaisin peliin, ja tilanne jatkui sen jälkeen Ässien puolustusalueella. Voittomaaliin johtaneelle alivoimalle Ässät joutui, kun Eemil Erholtz sai kaksiminuuttisen maalin edessä erittäin kevyesti. Hänet työnnettiin Lassi Lehtistä päin.

Se ei ollut missään nimessä pelin kuvaan kuuluva kaksiminuuttinen.

Oli Ässillä myös kaksi tolppalaukausta pelissä, kun joukkue oli 1–0-johtoasemassa. Lenni Hämeenahon kuti heti avausmaalin jälkeen osui tyylipuhtaasti tolppaan ja Ian McCoshenin laukaus kolmannessa erässä sivutolppaan. Senteistä olivat nekin maalit kiinni.

Toki TPS pääsi laukomaan paljon enemmän ja voitti laukaisutilaston lukemin 65–30. Niklas Rubin oli oma erinomainen itsensä ja TPS laukoi myös paljon ohi maalin.

Ässien kannalta se kaikkein yksinkertaisin korjauskohde on edelleen tuttu. Ylivoimapelaaminen oli kovin kesyä.

Sille ei voi aina mitään, ettei kolmen ylivoiman aikana onnistu tekemään maalia, mutta edes niitä maalipaikkoja ja pyöritystä pitäisi olla tasaisesti.

Nyt Ässien pakkopeli on kovin hidasta, ennalta-arvattavaa ja helposti puolustettavissa. Se ei aiheuta vastustajalle suoranaisesti edes pelkotilaa takaiskusta. Samaan aikaan TPS teki kaksi ylivoimamaalia.

Erikoistilanteisiin pudotuspeliottelut usein ratkeavat, sen tietävät kaikki. Nyt Ässät oli sillä osastolla perässä ja se on iso ongelma.

Sarja ratkeaa torstaina Porissa. Ainakin etukäteen voisi ajatella, että jälleen muutamat yksittäiset sentit ratkaisevat voittajan. Kaksi ensimmäistä peliä ovat päättyneet lukemin 2–1, eikä kolmas samanlainen tulos olisi lainkaan mahdottomuus. Molemmilla joukkueilla on hyvät maalivahdit ja puolustuspelaaminenkin toimii.

Sankariksi voi sitten nousta ihan kuka tahansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut