Sport teki omat ja kaverinkin maalit – sarjakärki Lukko silti vaikeuksissa

Thomas Gregoire iski raumalaisille yhden maalin onnekkaalla tavalla.

24.2. 21:53

Vaasa

Jääkiekkoliigan piikkipaikalla oleva Rauman Lukko joutui ahtaalle joukkuettaan tyhjentäneen Vaasan Sportin kotiluolassa. Hyökkäyspäässä kangerrellut Lukko pystyi kuitenkin ottamaan voiton maalein 3–2, mutta vasta voittolaukauskilpailun jälkeen.

Sportilla oli varaa olla hieman vieraskoreakin, sillä vaasalaisten työmyyrä Erik Riska ohjasi kiekon tyylipuhtaasti omaan verkkoon vajaan 12 minuutin pelin jälkeen.

”Kun on kuuma lapa, on kuuma lapa. Hän teki Helsingissäkin maalin edellisessä pelissä, ja nyt tuli heti toinen”, Sportin päävalmentaja Risto Dufva veisteli Riskan maalista.

”Suunnitelmana oli siirtää Lukon avausmaalia mahdollisimman pitkään, ja se menikin kolmanteen erään saakka”, hän jatkoi.

Lukon Thomas Gregoirelle merkityn ottelun ensimmäisen maalin jälkeen Lukko hallitsi peliä, mutta Sport pystyi luomaan paikkoja vastahyökkäyksistä.

Vaasan jäähallin DJ sai kaivaa jo hiljalleen pölyttyneen kotijoukkueen maalilaulun soittolistoiltaan toisessa erässä, kun slovenialaishyökkääjä Jure Povse iski uransa ensimmäisen maalin jääkiekkoliigassa. Hän päätti Sportin 189 minuuttia ja 40 sekuntia kestäneen maalittoman jakson kotikaukalossa.

Kolmannessa erässä Sport siirtyi johtoonkin Teemu Väyrysen maalilla, mutta Linus Nyman nosti Lukon rinnalle. Nymanin maaliin syöttöpiste merkittiin Sportista Lukkoon kauppatavarana siirtyneelle Shaun Heshkalle. Ylitöiksi venynyt peli kääntyi Lukolle voittolaukauskilpailussa.

”Heillä oli nuoria ja nälkäisiä pelaajia, jotka pelaavat tulevaisuudestaan. Se luo hurmosta ja tietää toiselle tuskaa ja vaikeuksia”, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen luonnehti peliä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut