Suomalais-venäläisen Roman Rotenbergin KHL-seura tukee tempauksellaan sotaa – pelaa sotaväreissä

Pietarin SKA:n ”juhla-asussa” on sotaisia elementtejä. Venäjällä vietetään 23. helmikuuta Isänmaan puolustajan päivää.

Roman Rotenberg on SKA Pietarin päävalmentaja.

23.2. 16:32

KHL:n kärkiseuroihin kuuluva Pietarin SKA pelaa erityisvärityksessä runkosarjan viimeisessä ottelussa Sotshia vastaan torstaina.

Venäjällä vietetään 23. helmikuuta Isänmaan puolustajan päivää. Lisäksi 24. helmikuuta on kulunut vuosi siitä, kun Venäjä aloitti verisen hyökkäyssotansa Ukrainassa.

"Pelaamme viimeisen runkosarjan ottelumme 23. helmikuuta, ja seuran pitkäaikaisen perinteen mukaisesti juhlistamme pyhäpäivää erityisellä tavalla”, seura tiedotti Telegramissa.

Peliasuissa on militaristinen teema. Tummanvihreän pelipaidan ja housujen lisäksi pelaajien kypärissä on maastokuviointi.

SKA on pelannut ennenkin samalla päivämäärällä samantyylisissä peliasuissa.

"Tämä seura perustettiin vuonna 1946 nimenomaan leningradilaisten upseerien seuraksi, joten 23. helmikuuta on SKA:lle erityisen tärkeä päivä”, seuran pääomistaja ja päävalmentaja Roman Rotenberg kertoi Sports.ru -sivuston mukaan.

Rotenberg on suomalais-venäläinen ja myös entinen Jokerien suurrahoittaja seuran KHL-vuosilta.

"Tällä kertaa emme muuttaneet ainoastaan pelipaitojamme, vaan myös kypärät. Näin menemme jäälle huomenna ja onnittelemme kaikkia isänmaamme puolustajia tänä juhlapäivänä.”

Rotenberg nimesi itsensä SKA:n päävalmentajaksi tammikuussa 2022. Seura varmisti aiemmin helmikuussa runkosarjan voiton.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut