CHL:n mestaruus toi Tapparalle puoli miljoonaa euroa – Niko Ojamäelle jälleen yksi kultamitali

Tapparasta tuli toinen suomalainen seura, joka on voittanut CHL:n mestaruuden. Niko Ojamäki sai jälleen yhden mestaruuden nimiinsä.

Christian Heljanko oli mies paikallaan ja torjui Tapparan mestaruuteen Luulajassa lauantaina.

18.2. 20:23

Tappara juhlii jääkiekon mestarien liigan CHL-mestaruutta. Kirvesrinnat kaatoivat finaalissa ruotsalaisen Luulaja HF:n lukemin 3–2. Finaali pelattiin Luulajan kotikentällä.

Viime kaudella Tappara taipui CHL:n finaalissa Rögle BK:lle, mutta tällä kertaa katkera finaalitappio kirkastui makoisaksi voitoksi.

Tappara on historian toinen suomalaisjoukkue, joka on voittanut eurooppalaisseurojen välisen kiekkoturnauksen. Kaudella 2017–18 voittajaksi kruunattiin JYP.

Tamperelaiset kuittaavat turnauksen voitosta sievoisen summan. Turnauksen voittajajoukkue saa puolen miljoonan euron palkkion.

Tappara sai otteluun erinomaisen alun, kun Kristian Tanus tykitti ottelun avausmaalin ylivoimalla toisella peliminuutilla.

Suomalaiset tuplasivat johtonsa reilut viisi minuuttia edellisestä, kun viime kaudella KHL:n maalipörssin voittanut Ässien kasvatti Niko Ojamäki iski vierasjoukkueen kahden maalin johtoon. Ojamäki on voittanut nyt urallaan olympiakultaa, maailmanmestaruuden ja nyt CHL:n kultamitalin. Keväällä Tappara on jopa suurin suosikki voittamaan Liigan ja täydentämään Ojamäen palkintokaappia entisestään.

Luulaja nousi 0–3-tappioasemasta aina 2–3:een, mutta tasoitusosuma jäi haaveeksi. Christian Heljanko pelasi Tappara-maalilla unelmaottelun ja avitti joukkueensa mestaruuteen.

”Tahdoimme tätä voittoa enemmän kuin Luulaja. Olimme lähellä mestaruutta jo viime vuonna Rögleä vastaan”, Heljanko kertoi järjestäjien haastattelussa.

Luulajan 2–3-kavennuksesta vastasi Juhani Tyrväinen.

”Olen ylpeä tästä joukkueesta”, Tapparan sunnuntaina 40 vuotta täyttävä varakapteeni Kristian Kuusela sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut