Jesse Joensuu olisi voinut kruunata juhlapelinsä maaleilla, mutta porilaisen ruuti oli märkää – ”Ei noita auta liikaa surkutella”

Ässien Jesse Joensuu on pelannut jokaisessa maailman kovimmassa kiekkoliigassa (NHL, KHL, SHL, AHL, NLA ja Liiga). Lauantain TPS-ottelun jälkeen tilillä on tuhat runkosarjaottelua ammattilaisena. Patapaitojen kapteeni kertoi Satakunnan Kansalle viisi runkosarjaottelua, jotka ovat jääneet uralta erityisen hyvin porilaisen mieleen. Tuhannes ottelu ei noussut unohtumattomien kamppailuiden listalle, sillä TPS voitti 2–1.

TPS-ottelun avauserässä Jesse Joensuu karkasi läpiajoon, mutta ei onnistunut iskemään kiekkoa kotijoukkueen verkkoon.

18.2. 20:44

Ottelu #1, Ässät–SaiPa 2–0, 27.9.2003

Vain 15-vuotias Joensuu teki debyyttinsä. Hän on itse kuvaillut tapahtumaa myöhemmin ”mainostempuksi”.

”Pelaaminen Ässien liigajoukkueessa oli ollut iso tavoite, joka tuolloin kävi toteen. Enhän minä paljon pelannut, muistaakseni ehkä kolme vaihtoa ja ainakin kerran olin jäällä Wesslinin Samun kanssa. Muistan hyvin jokaisen hetken jäällä, koska jännitys oli valtava. Tuntui siltä, että koko maailma katseli minua, kun kiekko oli hallussani. Siitä päivästä on jäänyt mieleeni myös se, että yritin ennen peliä nukkua päiväunia. Mutta yritykseksi se jäi jännityksen takia.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut