Tapparalla taas ote Lukosta – raumalaisten kokoonpano selville vain pari tuntia ennen ottelun alkua: ”Ei siinä mitään ihmeellistä ollut”

Tappara nousi yhä lähemmäs raumalaisia runkosarjan voittotaistelussa.

Mikael Seppälä piti Julius Mattilan kurissa ja nuhteessa.

16.2. 21:47 | Päivitetty 16.2. 22:16

Lukko–Tappara 1–2

Kun Lukko julkaisi puoliltapäivin kokoonpanonsa, siinä oli vain yhdeksän pelaajaa. Hetkeä myöhemmin nekin nimet vedettiin pois.

Lukon joukkueessa on jyllännyt tautiepidemia. Sen tarkemmin sairasteluja ei ole määritelty. Siksi raumalaisten kokoonpano torstain kärkiotteluun pysyi pitkään arvoituksena.

Vasta kaksi tuntia ennen Tappara-pelin alkua Lukko julkaisi pelaavan kokoonpanonsa.

Päivän edetessä joukkue sai raavittua kokoon tarvittavan määrän pelaajia. Ihannekokoonpanosta olivat taudin takia lopulta sivussa vain Anrei Hakulinen, Linus Nyman ja Henri Ikonen. Josh Kestnerin pelikiellon ja Antti Saarelan loukkaantumisen takia kotijoukkueelta puuttui yhteensä lähes kaksi ketjua hyökkääjiä.

Otto Sompin mukaan päivä oli silti normaali.

”Ei siinä mitään ihmeellistä ollut. Kunhan huolehti siitä, että on itse valmis.”

Myös Tapparan ajatukset saattoivat olla muualla; se pelaa CHL-liigan finaalissa lauantaina. Se kuitenkin pystyi puristamaan toisen erän maaliensa ja maalivahti Christian Heljangon ansiosta 2–1-voiton. Lukko kiri päätöserässä, mutta yhtä kavennusta enempää joukkue ei osunut.

Marko Virtanen sai jalkeille täyden kokoonpanon, muttei lähellekään parasta mahdollista miehistöä.

Lukko on keikkunut liigan kärjessä lähes koko kauden, mutta pikkuhiljaa vanha verivihollinen Tappara on kirinyt Lukon johtoa kiinni.

Kevät lähenee, pelit vähenevät ja torstain ottelu olikin runkosarjan kärkipaikan kannalta tärkeä. Tappara on nyt viiden pisteen päässä Lukosta kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

Ilta palautti mieleen monta ottelua ja pudotuspelisarjaa Tapparaa vastaan vuosien varrelta.

Lukko hallitsi peliä, mutta oli silti lopulta aika kaukana voitosta. Tappara antoi Lukon mellastaa ja käytti maalipaikkansa kylmän tehokkaasti.

"Olisimme mielestäni ansainneet enemmän”, Somppi sanoi.

Lukko ei heittänyt poissaolojen takia pyyhettä kehään, vaan joukkue tuli otteluun kovalla vauhdilla ja hyvällä asenteella.

Kotijoukkue pyöritti peliä Tapparan päässä ja rakensi paikkoja, mutta ratkaisumiesten poissaolo näkyi melko heikkoina ratkaisuina maalipaikoissa ylivoimallakin.

”Kyllä se ehkä näkyi, että ratkaisuvoimaa puuttui. Kaikki mukana olleet pelasivat hyvän pelin, mutta ei oikein saatu tulosta aikaan", Somppi mietti.

Niko Ojamäki viimeisteli jo yhdeksännen ylivoimamaalinsa.

Ottelun ensimmäisen puoliskon perusteella Tappara tarvitsi erikoistilanteita maalin aikaan saamiseen. Illan ensimmäisen maalin tekikin Tapparan Niko Ojamäki ylivoimalla toisen erän puolivälissä. Maali oli Ojamäelle jo kauden yhdeksäs ylivoimalla.

Pian Ojamäen jälkeen Petteri Puhakka lisäsi johtoa onnistuneella rangaistuslaukauksella.

”Vähän erikoinen jäähy ensimmäiseen ja toinen sitten kuljetuksella. Ei me oikein muuta sitten annettukaan.”

Somppi kavensi ottelun vähän ennen loppua ohjaamalla kiekon sisään.

”Toimitus maalille ja sain lapaa väliin. Lopussa oli vielä parit paikat, mutta nyt ei mennyt."

Petteri Puhakka ujutti voitomaalin rangaistuslaukauksesta.

Jäälistä kotoisin oleva Miro Järvenpää pelasi ensimmäisen liigaottelunsa.

Otto Somppi teki Lukon ainoan maalin.

Koska Lukossa numero 26 on jäädytetty Matti Forssille, Shaun Heshka pelaa Raumalla numero 12. Hän oli lähellä tasoittaa ottelun aivan viime hetkillä.

Christian Heljanko oli Tapparan voiton takuumies.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut