Sportin tyhjennysmyynti jatkui loppuun asti – kapteeni Stålberg siirtyi Turkuun

Vaasan Sport ilmoitti kapteeninsa Sebastian Stålbergin siirtyvän loppukaudeksi TPS:ään. Myös joukkueen ruotsalaisen tähtisikermän viimeinen lenkki Axel Holmström on kadonnut kokoonpanosta.

Sportin päävalmentaja Risto Dufva aneli jo edellispelin jälkeen armoa Ilvekseltä. Sen jälkeen joukkue on heikentynyt entisestään.

15.2. 15:02

Viime viikonloppuna SM-liigakauden osalta hanskat tiskiin lyönyt Vaasan Sport on nyt harvinaisen irvokas ilmestys maamme suurimmassa urheilusarjassa.

Kun kokoonpano keskiviikon JYP-otteluun julkaistiin, Sportia ei uskoisi enää samaksi joukkueeksi, joka se vielä viime viikolla oli – vaikka runkosarjaa on jäljellä vielä yli kuudennes, 11 ottelua.

SM-liigan viimeisenä siirtopäivänä keskiviikkona vaasalaiset lypsivät markkinoilta vielä viimeisetkin pennit talteen.

Sport ilmoitti kapteeninsa Sebastian Stålbergin siirtyvän loppukaudeksi TPS:ään. Myös joukkueen ruotsalaisen tähtisikermän viimeinen lenkki Axel Holmström on kadonnut nyt kokoonpanosta.

Keskiviikkona Kuparisaaressa Sportin kultaista kypärää kantaa tällä kaudella neljä maalia tehnyt Teemu Väyrynen. Sportin ykköspyssy on nakuttelut kauden 49 otteluun yhteensä 16 tehopistettä.

Sportin ykkösketjun täydentävät tällä kaudella kahdeksan tehopistettä tehnyt Lassi Vanhatalo ja urallaan yhden liigamaalin iskenyt Viljami Nieminen.

Ykkösviisikon puolustajina häärivät kahden liigamaalin mies Aatu Aarnio ja tällä kaudella yhden maalin ja yhteensä neljä tehopistettä nakutellut Juho Tommila.

Täyttä kokoonpanoa Sport ei saanut enää kasaan.

Nelosketjun ainoa hyökkääjä on viidenteen liigaotteluunsa valmistautuva slovenialaispoika Jure Povse.

Luultavasti hänen rinnallaan viilettää seitsemänneksi puolustajaksi nimetty 18-vuotias evijärveläinen Juuso Vesala kahden SM-liigaottelun kokemuksella.

Sport on viime lauantain jälkeen heivannut joukkueestaan ulos jo kärkihyökkääjänsä Simon Hjalmarssonin, Axel Holmströmin, Jens Lööken ja Sebastian Stålbergin, kärkipakkinsa Emil Johanssonin ja Shaun Heshkan sekä maalivahtinsa Niko Hovisen.

Holmströmin lähtöä ei ole vielä vahvistettu, mutta Expressenin toimittaja Johan Svensson raportoi Twitterissä, että Sveitsistä on tullut mehukas tarjous Holmströmistä. Kokoonpanosta puuttuminen viittaisi Holmströmin lähtöön.

Sportin ohella SM-liigajoukkueista pyyhkeen kehään on heittänyt jo aikaa sitten Lappeenrannan SaiPa. 13 ottelua putkeen hävinnyt SaiPa taipui tiistaina Tapparalle maalein 0–8.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut