Pelicans kaatoi Lukon – Josh Kestner lensi suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta: ”Se oli harmillinen jäähy, ja siihenhän peli ratkesi”

Lukon neljän pelin voittoputki meni Lahdessa poikki.

Niclas Almarin kaksi maalia olivat Lukolle laiha lohtu. Artjom Zagidulinin taakse tehtiin neljä osumaa.

14.2. 21:55

Lahti

Pelicans ja Lukko tarjoilivat Liigan tiistaisessa kärkiottelussa varsin erikoisen illan lahtelaisyleisölle. Tarkasta puolustamisesta ei ollut tietoakaan, kun Pelicans nappasi voiton maalein 5–3. Se oli joukkueelle jo kuudes peräkkäinen voitto.

Pelipäivässä oli sähköä jo iltapäivästä asti. Liiga oli tehnyt lahtelaisille selväksi, ettei Tshekin maajoukkueen mukana olleen Lukas Jasekin pelikielto kumoutunut maajoukkueturnauksen aikana pelatulla perjantain kierroksella.

Pelicans poisti Jasekin (16+18) kokoonpanosta, joten joukkueen parhaan pistemiehen kultakypärän sai kannettavakseen Joni Ikonen (17+12). Yhä liigakauden maalikuninkuudestakin kisaava Ikonen, 23, laukoi pelin voittomaalin 4–3 ylivoimalla kolmannessa erässä.

”Olihan se aika erikoinen episodi, mutta seura kommentoi Jasekin tapausta. Kivaa oli pelata, kun ei nähty mitään kontrollikiekkoa. Mentiin päädystä päätyyn. Pakkohan kiekko on maaliin laittaa, kun syöttö tarjotaan tyhjän maalin eteen”, kauden 18. maalinsa tehnyt Ikonen totesi.

Pelin ratkaisuksi osoittautui Lukon Josh Kestnerin taklaus Pelicansin Iikka Kangasniemen (1+2) päähän. Kestnerille tuomittiin kolmannessa erässä viisiminuuttinen ja Pelicans ratkaisi pelin ylivoimallaan.

”Se oli harmillinen jäähy, ja siihenhän peli ratkesi. Meillä oli kahden pelaajan ylivoimaa, mutta näillä ukoilla ei oltu juurikaan viiskolmosta harjoiteltu”, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen totesi.

Lukolle kaksi ensimmäistä maalia teki puolustaja Niclas Almari.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut