Hätäapu torjui viime viikolla Ässät nurin, nyt hän siirtyy patapaitojen hätäavuksi – Ykkösvahti Rubin on sivussa arviolta 2–3 viikkoa

Ässistä tulee Cody Porterin 13. seura viiden viime kauden aikana.

Cody Porter vietti viime viikon Tapparan mukana. Loppukauden hän on Ässissä.

13.2. 12:02

Pori

Kanadalaismaalivahti Cody Porter torjui viime viikolla Tapparan hätäapuvahtina voiton Ässistä.

Nyt sama mies siirtyy hätäapuvahdiksi Ässiin loppukauden kattavalla sopimuksella.

Ässät tarvitsi maalivahtia, koska loistavan kauden pelannut ykkösveskari Niklas Rubin on loukkaantunut.

Ässät kertoi maanantaina, että Rubin on sivussa arviolta 2–3 viikkoa.

Ässät joutuu tulemaan ainakin pari seuraavaa viikkoa toimeen ilman Niklas Rubinia.

”Rubinin loukkaantuminen pakotti meidät reagoimaan, sillä meillä on edessä otteluruuhka ja taistelu runkosarjan sijoituksista käy kuumana”, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula totesi tiedotteessa.

”Kun Rubinin loukkaantumisen tilannekuva alkoi selviämään, totesimme, että tarvitsemme vahvistusta seuraaville viikoille ja reserviin. Tällä ratkaisulla autamme myös U20-joukkuettamme taistelemaan pudotuspelipakasta.”

Viime viikon Porter, 25, oli siis Tapparan mukana, jossa hän pelasi yhden pelin Äsisä vastaan. Alkukauden hän pelasi Mestiksessä Rovaniemen Kiekossa. Hän torjui 21 ottelussa torjuntaprosentilla 92,2.

"Halusimme pelanneen maalivahdin. Kartoitimme monia vaihtoehtoja ulkopuolelta sekä kävimme keskusteluja myös liigaseurojen kanssa. Aikataulu oli kireä ja onneksi ratkaisu lopulta löytyi”, Kerttula sanoi.

Kanadalaisen urapolku on mielenkiintoinen. Juniorivuosien jälkeen hän aloitti kaudella 2018–2019 pelit FHL:ssä, joka on Yhdysvaltojen itäosassa pelattava amatöörisarja. Hän pelasi kyseisellä kaudella kahdessa eri sarjassa ja yhteensä viidessä eri joukkueessa.

Yhdysvaltojen alasarjoihin kuuluvasta SPHL:stä Porter siirtyi vuonna 2020 Eurooppaan ja Puolan pääsarjaan. Puolasta hän tuli vuotta myöhemmin Suomeen, jossa hän torjui Mestistä Iisalmen Peli-Karhuissa.

Liigadebyyttinsä Porter teki viime vuonna SaiPassa, jonne hän siirtyi loppukaudeksi. Porter ei aloittanut yhtään liigapeliä SaiPan tolppien välissä, mutta kolmesti mies vaihdettiin maalille kesken ottelun. Lappeenrannasta matka jatkui siis Rovaniemelle.

Ässistä tulee Porterille jo 13. seura viiden viime kauden aikana. Viimeisenä juniorivuotenaankin hän pelasi kolmessa eri seurassa, joten kanadalainen on todella tottunut siirtymään joukkueesta toiseen.

Mestiksessä Porter on saanut hyvin myös peliaikaa. Aiempina vuosina hänen seuransa vaihtuivat, mutta samalla pelatut pelit jäivät vähiin. Esimerkiksi kaudella 2019–2020 hän torjui 14 ottelussa, seuraavalla kaudella Puolassa tilille tuli kahdeksan ottelua.

”Cody on hyvä kilpailemaan ja hän halusi ottaa haasteen vastaan päästä pelaamaan Liigassa. Hän on hyvän kokoinen maalivahti ja sulava liikkumaan”, Ässien maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl arvioi 191-senttistä pelaajaa.

Porter liittyi Ässien mukaan jo maanantaina. Hän saa patapaidassa selkäänsä numeron 30.

Uutista päivitetty kello 12.55: Lisätty Ässien julkaisema arvio Rubinin poissaolon pituudesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut