Yllätyskäänne: Jokerit veti Mestis-hakemuksen takaisin viime hetkellä

Jokereiden hakemusta oli tarkoitus käsitellä Jääkiekkoliiton liittohallituksen kokouksessa.

Jokereiden tulevaisuus on edelleen hämärän peitossa.

24.1. 19:58

Jääkiekon Mestikseen paikkaa havittelevan Helsingin Jokerien tapauksessa nähtiin yllätyskäänne tiistaina. Team Jokerit Oy:n sarjapaikkahakemusta Mestikseen ei nimittäin käsitelty lainkaan Jääkiekkoliiton liittohallituksen kokouksessa.

Aloite tuli seuran suunnalta.

”Saimme eilen Team Jokereilta pyynnön olla käsittelemättä heidän jättämäänsä hakemusta. Tämä Jokereiden pyyntö perustui heidän arvioonsa sarjapaikkahakemukseen vaadittavista tiedoista ja taustaselvityksistä”, liittohallituksen puheenjohtaja Harri Nummela kommentoi tiedotteessa.

”Sarjapaikkoja myönnettäessä tilannetta tarkastellaan suhteessa lisenssiehtoihin, jolloin keskeisessä roolissa ovat omistajuus, rahoitus ja toiminnan järjestelyt kuten peli- ja harjoittelupaikka. Näiden asioiden pitää olla varsin pitkällä jo sarjapaikkoja myönnettäessä”, tiedotteessa todetaan.

Lisenssihakemusten määräaika kaudelle 2023–24 on 31. maaliskuuta. Tätä ennen lisenssiä hakevalla taholla on oltava liittohallituksen myöntämä sarjapaikka.

Jokerit on pelannut Suomessa ja SM-liigassa viimeksi kaudella 2013–14. Sen jälkeen joukkue siirtyi Venäjän KHL:ään, josta se vetäytyi viime helmikuun lopussa presidentti Vladimir Putinin aloitettua Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut