Karhu-Waarien joukkue voitti Nizzassa leikkimielisen Winter Classic -turnauksen: ”Tämä oli ihan huipputapahtuma”

Nuoruutta joukkueessa edusti 38-vuotias Matti Kuparinen. Kokemusta 74-vuotias Veli-Pekka Ketola.

Karhu-Waarien Nizzassa pelanneessa joukkueessa mukana olivat Timo Salonen, Tomi Pöllänen, Matti Kuparinen, Niilo Kerminen, Rami Välimaa, Markku Tähtinen, Jokke Heinänen, Veli-Pekka Ketola, Jarno Mäkelä ja Tuomo Kyhä. Kuvasta puuttuvat joukkueen johtona mukana olleet Jaakko Virtanen, Juha Jyrkkiö ja Heikki Mattila.

23.1. 12:15

Ässien entisistä kiekkopelaajista koostuva Karhu-Waarien joukkue kävi viikonloppuna vierailulla Ranskan Nizzassa.

Ryhmä voitti siellä järjestetyn Winter Classic -turnauksen.

Tapahtuman tarkoituksena oli esitellä jääkiekkoa näytösmielessä paikalliselle yleisölle, ja siinä onnistuttiin toivotusti. Kokenein porilaispelaaja mukana oli 74-vuotias ikinuori Veli-Pekka Ketola.

”Tämä oli ihan huipputapahtuma kaikin tavoin. Mukana oli neljä joukkuetta, joista kaikki muut olivat Ranskasta ja keski-iältään aika paljon meitä nuorempia. Pelit olivat hauskoja matseja, joissa molemmilla joukkueilla oli jäällä kolme pelaajaa samaan aikaan. Jää oli noin puolet pienempi kuin normaali kiekkokaukalo”, Ranskasta tavoitettu Ketola kertoi.

”Yleisöäkin peleissä oli ihan kivasti katsomassa. Tapahtuma oli menestys ja ensi vuonna tänne olisi ymmärtääkseni tarkoitus tuoda joukkueita muistakin pohjoismaista. Nämä ovat aina hienoja juttuja, kun kaltaiseni vanhat pierut pääsevät vähän pelaamaan ja kantamaan patapaitaa.”

Karhu-Waarit löysi tiensä Nizzaan Porin Karhuissa aikoinaan pelanneen ja Porissa syntyneen puolustaja Juha Rantasilan avustuksella.

”Hän asuu nykyään Nizzassa ja Rantasilalta oli kysytty, josko hän saisi jonkun porukan pelaamaan tapahtumaan. Hän otti yhteyttä meihin”, Ketola paljastaa.

Karhu-Waarien joukkueessa riitti sen verran kokemusta ja taitoa, että nuoremmilla vastustajilla ei mahdollisuuksia ollut.

”Meidän porukan nuorin pelaaja oli Matti Kuparinen. Minä taas olin se kokenein. Vastustajissa moni otti vasta ensimmäistä kosketustaan jääkiekkoon, joten sillä tavalla meidän taso oli ainakin ihan riittävä. Tunsin muista joukkueista ainoastaan NHL:ssä St. Louis Bluesissa aikanaan pelanneen hyökkääjä Philippe Bozonin”, Ketola sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut