Jesse Joensuun ”brändimaali” nostatti tunteita – SaiPa tunsi kokeneensa vääryyttä, mutta oliko tämä kauden hienoin osuma?

Porilaisjyrän maali keräsi ylistystä sosiaalisessa mediassa. Kapteeni toivoi, ettei Maalahdelle käynyt mitään, mutta taklauksesta hänellä ei ollut morkkiksia.

Jesse Joensuu ja Derek Barach juhlivat voittomaalia. Taustalla Kalle Maalahti makasi jäässä Joensuun kovan taklauksen jäljiltä.

19.1. 9:11

Pori

”Tunteisiin se meni. Kaikki näkevät tilanteen tietysti eri tavalla. Se plus ehkä joku toinen tilanne, joissa mielestäni koimme vääryyttä, mutta se on sellaista”, totesi SaiPan päävalmentaja Ville Hämäläinen keskiviikon Ässät-pelin mediatilaisuudessa.

Hämäläinen puhui luonnollisesti ottelun voittomaalista, jonka jälkeen hän kävi jo vaihtoaitiossa kuumana. Ässien kapteeni Jesse Joensuu taklasi voimalla SaiPan Kalle Maalahden. Maalahti putosi jäähän, mutta peli jatkui. Joensuu meni maalin eteen, sai syötön niin ikään väkevästi tilanteeseen menneeltä Derek Barachilta ja tälläsi kiekon yläkulmaan.

Katso Joensuun maali tästä:

Lappeenrantalaisten mielestä peli olisi pitänyt viheltää poikki, kun Maalahti jäi jäähän. Heidän näkemyksenä mukaan Joensuu olisi kenties ansainnut tilanteesta rangaistuksen.

Erotuomarivalmentaja Sami Seppälä totesi kuitenkin, ettei SaiPa hänen mielestään kokenut vääryyttä.

”Iso tilanne, ratkaiseva pelin kannalta, kova taklaus ja maali perään. Niillä välineillä, mitä minulla on käytössä, taklaus näyttää puhtaalta. Taklaus tulee kiekolliseen pelaajaan, joka vielä vähän kääntyy eteen. Kova tilanne, mutta mielestäni se meni oikein”, Seppälä sanoi mediatilaisuudessa.

Sosiaalisessa mediassa porilaisjyrän osuma herättänyt lähinnä ylistystä. Esimerkiksi Ässien pelaajakoordinaattorina käyneen Elmo Aittola totesi, että kyseessä oli hänen mielestään kauden kaunein maali.

Porilaislähtöinen jalkapallovalmentaja Teemu Eskola kehotti urheiluyleisöä päivittämään sanakirjat kohdasta ”voimahyökkääjä”. ”Isomäen illan uusi brändimaali”, Eskola jatkoi twiitissään.

”Me yritämme saada maalin, ja minä lähden taklaamaan tosi kovaa. Näen, että Maalahti saa kiekon. Päätän lähteä taklaamaan niin kovaa kuin pystyn. Maalahden pitää olla valmis ottamaan taklaus vastaan. Taklauksesta minulla ei ole morkkiksia, mutta toivon, ettei Maalahdelle käynyt mitään”, Joensuu kertasi tilannetta CMoren haastattelussa.

”Kun katson hidastusta, siinä on olkapää olkapäätä vastaan. Maalahden olisi pitänyt ottaa taklaus paremmin vastaan”, kapteeni jatkoi ja painotti edelleen toivovansa Maalahdelle kaikkea hyvää.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut