Jokereille tyly viesti Helsingin kaupungilta – Helsingin jäähalliin ei mahdu

Helsingin jäähalli on ensi talveksi jo niin täyteen varattu, ettei Jokerit voi pelata siellä mahdollisia Mestis-otteluita.

Jokerit ei pelaa ensi kaudella Helsingin jäähallissa.

16.1. 16:49

Mestis-paikkaa kaudelle 2023–2024 hakeva Helsingin Jokerit ei voi pelata mahdollisella paluukaudellaan kotiotteluitaan Helsingin Jäähallissa.

Helsingin kaupunki julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se kertoo Jääkenttäsäätiön selvittäneen, mahdollistaako hallin varaustilanne Mestiksen pelaamisen Nordenskiöldinkadulla.

Tiedotteen mukaan Jokerien pyyntö päästä pelaamaan Helsingin Jäähalliin tuli erittäin lyhyellä varoitusajalla, ja halli on pitkälti jo varattu ensi talveksi.

”Jo tehtyjen ja sovittujen sitovien varausten ja Mestiksen yhteensovittaminen oli erittäin haastavaa. Valitettavasti se ei ollut näin myöhäisessä vaiheessa enää mahdollista. Helsingin Jäähallista ei löytynyt enää riittävästi tilaa otteluihin”, sanoo Jääkenttäsäätiön toimitusjohtaja Tom Kivimäki.

Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki kertoi Twitterissä, että Jokerit oli kaupunkiin yhteydessä viikko sitten.

”Jokerit oli kaupunkiin yhteydessä viikko sitten, josko olisi mahdollista pelata Helsingin Jäähallissa. Pyyntö tuli valitettavan myöhään. Koko viime viikko käytiin varauskalenteria läpi, mutta valitettavasti riittävästi otteluaikoja ei enää löytynyt”, Arhinmäki kirjoitti.

Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että mikäli Helsingin jäähallin tilanne sen jatkossa sallii, Helsingin kaupunki ja Jääkenttäsäätiö edellyttävät, että Jokerit sitoutuu pelaamaan koko Mestis-kauden Jäähallissa.

Helsingin kaupunki ja Jääkenttäsäätiö edellyttävät myös Jokerien rahoituksen läpinäkyvää avaamista ennen kuin hallivuoroista voidaan sopia.

Jokerien paluuhankkeen johtohahmona esiintyvä Jarmo Koskinen kommentoi seuran hallisuunnitelmia aiemmin maanantaina.

Missä jäähallissa Jokerit aikoo pelata?

”Siinä on vaihtoehtoinen suunnitelma. Meillä on vahva usko...näkemys siitä, että saattaisimme aloittaa kauden ex-areenalla (entinen Hartwall-areena)”, Koskinen sanoi.

”Korostan, että emme ole millään tapana mukana hallikaupassa, eikä meillä ole kädet ratissa siinä asiassa. Mutta meillä on näkemys siitä, että se toteutuu ja saattaisimme aloittaa kauden siellä. Olemme silti joutuneet tekemään vaihtoehtoisen konseptin siihen, koska asiasta ei ole varmuutta.”

Mitä voit kertoa tästä mainitusta vaihtoehtoisesta konseptista?

”En lähde avaamaan sitä. Käymme ensin sitä Jääkiekkoliiton kanssa läpi, että onko se mielekäs ja niin poispäin.”

Jokerit jättää Mestis-hakemuksen huomenna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut