Tilan ja ajan hyödyntäjä: 15 ottelun maaliton putki katkesi hyvään paikkaan

Satakunnan Kansan urheilutoimitus valitsee kaikissa Ässien tämän kauden otteluissa porilaisjoukkueen kolme parasta pelaajaa.

Will Graber oli Oulussa pelipäällä.

14.1. 20:28

Ottelun paras pelaaja saa raadilta kolme pataa, toiseksi paras kaksi ja kolmanneksi paras yhden. Padat lasketaan yhteen ja kokonaistilannetta seurataan läpi kauden.

Will Graber

Ässien kanadalaishyökkääjä ei ole omimmillaan kovien vääntöjen taistelukiekossa, jollaista porilaisten peli usein on. Oulussa Graber oli kuitenkin pelipäällä. Kun hän sai hieman tilaa ja aikaa, hän myös hyödynsi ne. Ensin ylivoimalla mainio poikittaissyöttö, joka avasi Kalle Myllymaalle maalipaikan, josta tuli porilaisten tasoitus. Tilaa oli myös, kun Graber sai kiekon laidasta ja pääsi kiertämään keskelle, josta hän lähetti hyvän rannelaukauksen. Siitä tuli voittomaali. Samalla katkesi Graberin 15 ottelun maaliton putki.

Niklas Rubin

Ässien voiton todellinen takuumies – jälleen kerran. 37 torjuntaa, niistä 14 päätöserässä. Derek Barachin takamuksesta päähän tullut osuma ehti pelästyttää Ässien vaihtopenkin. Rubin veti hetken happea, mutta jatkoi virheetöntä työtään.

Rami Määttä

Oulun poika ei ole ollut viime peleissä parhaimmillaan. Varsinkin perjantaina Kuopiossa hänellä oli vaikea ilta. Kasvattajaseuraansa Kärppiä vastaan hän putosikin kokoonpanoissa kolmospariin, mutta peliaikaa tuli ässäpakeista toki nytkin toiseksi eniten. Määttä palasi niille raiteille, jossa hän taistelee ja tekee omassa päässä voittavia suorituksia. Tähtihetkenä toisen erän pelastus. Kiekko kimposi Rubinin torjunnasta kohti ässämaalia, mutta viime hetkillä Määttä siivosi ilmasta pelivälineen pois. Pari kertaa mies pääsi laukomaankin, mutta maali jäi yhä puuttumaan. Kasassa on nyt 105 liigapeliä ilman maalia. Hän nousi Lukossa 1980-luvulla pelanneen Timo Lukkarisen rinnalle maalittomien miesten tilastossa kolmanneksi.

Kokonaistilanne 39 ottelun jälkeen:

30 pataa: Niklas Rubin

17 pataa: Ian McCoshen

14 pataa: Dominic Turgeon

13 pataa: Will Graber

12 pataa: Jan-Mikael Järvinen, Derek Barach, Jesse Joensuu, Nikolas Matinpalo, Joachim Rohdin

11 pataa: Lenni Hämeenaho, Aleksi Heimosalmi

10 pataa: Rami Määttä

9 pataa: Roope Talaja

7 pataa: Kalle Myllymaa, Roni Sevänen

6 pataa: Eemil Erholtz

5 pataa: Niklas Appelgren

3 pataa: Feetu Knihti, Jami Virtanen, Markus Phillips, Alexander Ruuttu, Valtteri Viirret,

2 pataa: Leevi Viitala, Rasmus Korhonen, Aleksi Laakso

1 pataa: Verneri Hellman

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut