Taas on tarjolla mustan orin jylinää – Peiliin katsonut Joel Armia yritti vain yksinkertaistaa kaikkea

Ensin porilainen veti 26 ottelua ilman maalia. Nyt hän on tehnyt kahteen viime peliin kolme maalia.

Joel Armia on vihdoin päässyt tuulettamaan.

8.1. 17:54

”Hän näyttää Ferrarilta, mutta sisällä on Ford Pinton moottori”, Montreal Gazzetten kolumnisti Stu Cowan arvioi aiemmin Joel Armian alkukauden otteita paikallisessa podcastissa.

Ford Pinto oli amerikkalaisten 1970-luvun vastaisku maahan vyöryneiden japanilaisten autotehtaiden pienille menopeleille. Alun innostuneen vastaanoton jälkeen Pinto kohtasi ongelmia muun muassa heikon turvallisuuden takia.

Vertaus Ford Pintoon on vain yksi esimerkki tavasta, jolla tehottomuuttaan tuskaillut Armia joutui Montrealin median ja fanienkin hampaisiin.

Cowan antoi näkemyksensä Armian otteista myös Satakunnan Kansalle.

Lue lisää: Joel Armia iski kauden avausmaalinsa, mutta on ajautunut NHL:ssä ongelmiin – ”Ehkä he lähettävät hänet AHL:ään”

Podcastissa Armian todettiin olevan luksuspelaaja nelosketjuun.

”Hän on myös outo pelaaja, jolla vinksahtaa jokin, kun hänet nostetaan tulosvastuuseen. Sen jälkeen mikään ei toimi”, Andrew Berkshire totesi podcastissa.

Mutta nyt porilaisen koneistosta on vihdoin alkanut kuulua Ferrarin mustan orin jylinää.

Kun porilainen avasi tämän kauden maalitilinsä loppiaisena ottelussa numero 27, tuuletuksessa oli tunnetta. Vaikka se oli pelin kannalta mitätön 1–3-kavennus, osuman merkitys oli huomattavasti suurempi.

Merkityksen huomasi heti seuraavassa pelissä, kun Montreal kohtasi St. Louisin Suomen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Hanat olivat auki ja peli kulki. Kaukalossa nähtiin näyttävää Armiaa, jonka kahden maalin ilta johdatti Montrealin 5–4-voittoon.

Ensin siis 26 ottelua ilman ainuttakaan maalia. Sitten katsomokomennus, rajua kritiikkiä, paluu kaukaloon ja kahteen otteluun kolme maalia.

”Joskus pitää vain katsoa peiliin ja vaatia parempaa tulosta”, Armia totesi kahden maalin iltansa jälkeen median edessä.

”Tuntui kyllä hyvältä saada maaleja.”

Vaikka Armian tehottomuus sai jo Montrealin päävalmentajan Martin St. Louisinkin kärsivällisyyden koetukselle, hyökkääjä pysyi muilla avuillaan pitkään kokoonpanossa ennen ensimmäistä katsomokomennustaan.

”Monissa peleissä pelasin hyvin, mutta en vain saanut tulosta. Mutta kun huomasin, etten pelannut niin hyvin, turhauduin itseeni”, Armia myönsi The Athleticin haastattelussa.

"En tiedä, muutinko pelaamisessani paljonkaan. Yritin vain yksinkertaistaa kaikkea ja tehdä kovaa töitä joka ilta.”

Mies myös myönsi, että kauden ensimmäinen onnistuminen antoi hänelle kaivattua itseluottamusta, joka kantoi häntä seuraavassa pelissä. Tuloksena olikin sitä tehokasta Armiaa.

Montrealin seuraava peli on Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Seattlea vastaan.

Satakuntalaiset NHL:ssä

Moni mukana kärkitaisteluissa

Erik Haula: 40 ottelua, tehot 2+16=18. Jo uransa seitsemännessä NHL-seurassa esiintyvä 31-vuotias porilainen on pelannut pääasiassa New Jerseyn kakkosketjussa nuoren tähden ja joukkueen parhaan pistemiehen Jack Hughesin rinnalla. New Jersey kuuluu sarjan kärkikastiin.

Jesperi Kotkaniemi: 40 ottelua, tehot 6+7=13. 22-vuotias porilainen pelaa Carolinan nelosketjussa lähes viiden miljoonan dollarin kausipalkalla. Jonkin verran vastuuta on tullut myös ylivoimalla. NHL:n eliittiin kuuluvan Carolinan 11 ottelun voitto- ja 17 ottelun pisteputki katkesi, jonka jälkeen on tullut kolme peräkkäistä tappiota.

Joel Armia: 28 ottelua, 3+3=6. Loukkaantuminen piti porilaisen sivussa alkukaudella ja sen jälkeen meno oli pitkään tuskaista. 29-vuotias porilainen on kuitenkin onnistunut kahdessa viime pelissään. Montrealin kausi on ollut nihkeä, eikä pudotuspelipaikkaa ole tulossa.

Ville Heinola: 8 ottelua, 0+1=1. 21-vuotias Honkajoen mies lähti viimein vakiinnuttamaan änsypaikkaa, kuten hän itse asian ilmaisi, mutta joutui pettymään. AHL:ssä tyylikäs puolustaja nakutteli 13 peliin kymmenen syöttöpistettä, mutta NHL:ään hän pääsi vasta marraskuun lopulla. Viime viikot hän on ollut ”ylhäällä”, muttei aina kokoonpanossa. Winnipeg on oman divisioonansa kakkosena.

Antti Raanta: 16 ottelua, torjuntaprosentti 89,3. 33-vuotias raumalainen on taas kunnossa ja hyvässä vireessä. Kun Raanta on ollut maalissa, Carolina on jäänyt vain kahdesti ilman pisteitä. Hän oli yksi Carolinan voitto- ja pisteputken takuumiehistä, joka arvostettiin NHL:ssä jopa viikon kolmostähdeksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut