Lähteet: Jokerit tarjoaa jo pelaajille Mestis-sopimuksia

Takaraja Mestikseen ilmoittautumiseen lähestyy. Jokereilta odotetaan lähiaikoina ilmoitusta seuran edustusjoukkueen tulevaisuudesta.

Jokerit rakentaa ensi kauden palapeliään.

4.1. 15:44

Kello tikittää Jokerien miesten edustusjoukkueen kaudelle 2023–24.

Takaraja Mestikseen sarjapaikan hakemiselle on tammikuussa, mutta seuran uusi taustayhtiö Team Jokerit Oy on pysynyt hiljaa suunnitelmistaan.

Team Jokerit Oy:n omistaa Harry Harkimon poika Joel Harkimo.

Useista eri lähteistä saadun tiedon mukaan seura on alkanut kaikessa hiljaisuudessa rakentaa tulevan kauden joukkuettaan Mestikseen.

Jokerit on tarjonnut ehdollisia Mestis-sopimuksia ainakin osalle seuran U20-joukkueen pelaajista.

Neuvotteluja Jokerien puolesta pelaajien edustajien kanssa on Ilta-Sanomien tietojen mukaan käynyt Jokerien junioriorganisaation ry:n valmennuspäällikkö Olli-Pekka Yrjänheikki.

Protokolla Mestikseen osallistumiseksi on monivaiheinen, jos joukkue ei pyri sarjaan karsintojen kautta.

’Jääkiekkoliiton liittohallitukselle pitää jättää hakemus sarjapaikasta tammikuun aikana, tiettävästi 17. päivään mennessä.

Sen jälkeen Jokerit voi hakea Mestis-lisenssiä, jonka hakemuksen takaraja on maaliskuu. Koska Mestikseen pitäisi periaatteessa liittyä karsintojen kautta, Jääkiekkoliiton liittohallitus päättää, myönnetäänkö ohi karsintoja Mestikseen yrittävälle joukkueelle sarjapaikka.

Jokerien junioriorganisaatio on jo ilmoittanut Mestikselle, että se aikoo jättää sarjapaikkahakemuksen tammikuun aikana.

Mitään muuta tietoa Jokerien suunnitelmista ei julkisuuteen ole tihkunut.

Jos Jokerit aikoo Mestikseen ja sen kautta SM-liigaan, pelkillä omilla junioripelaajilla se ei onnistu. Mutta laadukkaan junioriorganisaation kärkilahjakkuuksista saa muodostettua pohjan alkavalle työlle.

Paikkaa liigassa kärkkyy myös Jokerien paikallisvastustaja Kiekko-Espoo, joka johtaa tämän kauden Mestistä ylivoimaisesti. Ilman urheilullisia meriittejä ei liigaan tiettävästi ole asiaa.

MTV Urheilu uutisoi joulukuun lopussa, että Jokerit on ollut yhteydessä Helsingin jäähallia operoivaan Jääkenttäsäätiöön mahdollisuudesta pelata hallissa Mestistä.

”He kysyivät, että jos Mestis-lisenssi saadaan, niin miten se olisi mahdollista”, säätiön toimitusjohtaja Tom Kivimäki sanoi tuolloin MTV:lle.

Kivimäki ei tyrmännyt mahdollisuutta, että Jokerit pelaisi ensi syksynä Mestistä Nordenskiöldinkadun hallissa.

Jokerit pelasi ”Nordiksella” kotipelejä viimeksi keväällä 1997 ennen silloisen Hartwall-areenan valmistumista. Halli seisoo parhaillaan tyhjillään, sillä se on yhä venäläisomistuksessa.

Hallin myynti on osoittautunut poikkeuksellisen mutkikkaaksi prosessiksi. Areenan saaminen haltuun on tiettävästi yksi Team Jokerit Oy:n taustaryhmän tavoitteista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut