Yhdysvallat rökitti Suomen 6–2 – Pudotuspeleissä Suomi ja Ruotsi kohtaavat klassikossa

Suomi ja Ruotsi pelaavat MM-puolivälierässä maanantaina.

Joakim Kemell teki Suomen toisen maalin. Kuva on harjoitusottelusta 4. elokuuta 2022.

1.1. 8:39

Suomen alle 20-vuotiaat jääkiekkoilijat hävisivät miesten MM-kisojen alkulohkon päätösottelun Yhdysvalloille maalein 2–6. Tappio tarkoittaa sitä, että Suomi sijoittuu lohkossa toiseksi Yhdysvaltojen jälkeen.

Ottelun avauserä eteni tasaisissa merkeissä ja ensimmäiselle erätauolle mentiin tilanteessa 1–1. Yhdysvallat karkasi toisessa erässä 4–1-johtoon, kunnes Suomi kavensi tilanteeksi 2–4 ennen toista erätaukoa.

Päätöserässä yhdysvaltalaiset tekivät vielä kaksi maalia.

”Oli kyllä erittäin kova jääkiekko-ottelu tänään. Heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien näki, että pelissä oli iso panos, lohkovoitto. Pelivaade oli todella kova. Mielestäni kuitenkin, vaikka tulos on toi, varsinkin toisen erän loppuun meillä oli pätkä siinä – päästiin peliin kiinni siinä”, Suomen päävalmentaja Tomi Lämsä sanoi Discovery+ Sportille.

Lämsä kuitenkin harmitteli, että Yhdysvallat teki toisessa erässä maaleja, ja ennen Yhdysvaltojen 2–1-maalia Suomi otti tyhmän jäähyn.

”Ei oltu riittävän viisaita, että olisi oltu tuloksessa kiinni loppuun asti. Rehellisyyden nimissä USA oli hyvä tänään”, Lämsä jatkoi.

Kemell ja Hämeenaho tekivät maalit

Suomen maalit tekivät Joakim Kemell ja Lenni Hämeenaho, ja maalit syötti Aleksi Heimosalmi. Suomen maalivahtina pelannut Aku Koskenvuo torjui ottelussa 24 kertaa.

Yhdysvaltojen tehopelaaja oli Jimmy Snuggerud pistein 1+3, minkä lisäksi Logan Cooley teki tehot 1+2. Yhdysvaltojen maalivahti Trey Augustine torjui ottelussa 29 kertaa.

Nuorten Leijonien MM-turnaus jatkuu maanantaina kello 18 Suomen aikaa.

Suomen vastustaja puolivälierissä on Ruotsi, joka hävisi Kanadalle 1–5.

Puolivälieräottelu pelataan Monctonissa – samassa kaupungissa, jossa leijonalauma pelasi alkulohkonsa. Ruotsin täytyy matkustaa pelipaikalle Halifaxista.

Suomi oli B-alkulohkossa toinen, Ruotsi A-lohkossa kolmas.

Mitaliottelut pelataan keskiviikkona ja torstaina. Käytössä ei ole kaaviota, vaan puolivälierien jälkeen välierien otteluparit muodostetaan alkulohkomenestyksen mukaan. Parhaiten pärjännyt pelaa huonoiten pärjännyttä vastaan ja kaksi muuta joukkuetta vastakkain.

Pudotuspelien ohjelma

Puolivälierät

Maanantai 2.1.

18.00 Suomi–Ruotsi

20.30 Tshekki–Sveitsi

23.00 Yhdysvallat–Saksa

1.30 Kanada–Slovakia

Välierät

Keskiviikko 4.1.

21.30 Voittaja 1–Voittaja 4

1.30 Voittaja 2–Voittaja 3

Mitaliottelut

Torstai 5.1.

21.30 Pronssiottelu

1.30 Loppuottelu

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut