Ässien pelaajalle kävi kallis vahinko: Porakoneen terä rikkoi Isomäki-areenasta putken – Pystytäänkö perjantain peli pelaamaan?

Isomäki-areena on parhaillaan suljettu. Seuraava tapahtuma pitäisi olla perjantaina, kun Ässät kohtaa TPS:n.

TPS saapuu perjantaina Ässien vieraaksi jos ja kun Isomäki-areenan jää on kunnossa. Kun turkulaiset kävivät lokakuussa Porissa, jäällä tehtiin nopea huoltotoimenpide.

27.12.2022 14:40

Pori

Isomäki-areena on suljettu ainakin Ässien perjantain kotiotteluun saakka. Yle Pori uutisoi, että areenassa korjataan parhaillaan putkirikon jälkiä.

Porin kaupungin hallimestarin Jani Rantasen mukaan putkirikko syntyi, kun Ässien pelaajat olivat joulupäivänä kiinnittämässä Raumantien puoleisessa päässä maalia paikoilleen. Kumista kiinnitystappia varten jäähän pitää porata pieni reikä. Porakoneen terä rikkoi alla olleen rataputken, josta kylmäliuokset levisivät jään päälle.

”Jään alla on kyllä metalliholkkivastine. En tiedä oliko terä ollut hieman väärässä asennossa, vai mitä siinä oli tapahtunut”, hallimestari Rantanen kertoi Satakunnan Kansalle.

Kylmäliuokset levisivät jään päälle. Rantanen sai nopeasti puhelun vahingosta ja ehti itse noin puolessa tunnissa paikalle. Samalla saatiin estettyä se, ettei aivan koko jää mennyt piloille. Tällä hetkellä kaukalo on ilman jäätä käytännössä Raumantien puoleisen hyökkäyspään alueelta.

Rantanen kiittelee hallihenkilökuntaa, jota saatiin heti joulunpyhinä hälytettyä paikalle korjaustöihin. Paikalle saatiin myös tamperelainen yritys, joka huoltaa jäähdytysputkistoa.

Putkiston korjausta varten hallissa jouduttiin piikkaamaan betonia, jota valettiin kuntoon maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Hallimestari ei uskaltanut vielä arvioida, kuinka kalliiksi vahinko osoittautuu.

Tällä hetkellä Isomäki-areena on luonnollisesti suljettu. Seuraava tapahtuma pitäisi olla perjantai-iltana, kun Ässät kohtaa TPS:n.

Ässien mukaan ottelu pelataan normaalisti. Rantanenkin on luottavainen jopa siihen, että pelaajat saattavat päästä areenaan harjoittelemaan jo torstaina, mutta täyttä varmuutta hän ei uskalla perjantain ottelullekaan vielä antaa.

”Riski on siinä, että mainokset pääsevät nousemaan, ja jää alkaa lohkeilla. Nyt tilanne näyttää kuitenkin lupaavalta.”

Ässien liigajoukkueen pelaajia kokoontui joulupäivänä vapaisiin jääharjoituksiin, kun he valmistautuivat tapaninpäivän vieraspeliin. Pelaajayhdistyksen ja Liigan välisen sopimuksen mukaan joukkueet eivät saa järjestää virallisia joukkueharjoituksia joulupäivänä.

Pelaajat kiinnittivät maalit itse, koska jäähallin henkilökunta oli joululomalla. Rantanen naurahti, että poraajan nimikin on tiedossa, mutta hän ei sitä paljasta.

Hallimestari ei uskaltanut vielä arvioida, kuinka kalliiksi vahinko osoittautuu. Hän uskoo, että hintahaarukka menee vähintään 5 000–6 000 euroon, jonka päälle tulee ainakin paikalle tulleen henkilökunnan pyhäkorvaukset.

Vahingosta huolimatta porakone nähtäneen jatkossakin myös muiden kuin hallihenkilökunnan käsissä. Jatkossa kenties vielä useammin, koska Jääkiekkoliiton ohjeistuksen mukaan kaikissa ikäluokissa pitää käyttää maalien kiinnitystappeja.

”Pitää ehkä paksuntaa holkkeja sekä antaa käyttäjäkoulutusta. Varmasti pitää myös katsoa, kenelle kaikille maalien kiinnitys vastuutetaan.”

Juttua päivitetty 27.12. kello 18.35: kuvat vaihdettu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut