Ennätystuomari Fonselius todisti Lukon puolustajien maalijuhlaa HIFK:ta vastaan

Lukon puolustajat olivat tehokkaassa vireessä tiistaina.

Lukon kultakypärä Thomas Gregoiren tehovire ei osoita hyytymisen merkkejä.

13.12.2022 21:47

Helsinki

Lukko pönkitti piikkipaikkaansa jääkiekon Liigassa, kun se haki pisteet HIFK:n kaukalosta 4–1 (2–0, 0–1, 2–0) -voitolla. Raumalaiset ratkoivat peliä edukseen jo avauserässä puolustajien onnistumisilla, isäntien viisu oli vaimean tuttu: liian vähän ja liian myöhään.

”Olivat isoja maaleja. Ja varsinkin jos vieraissa saat ensimmäisen tehtyä, niin totta kai se lähtee ohjaamaan peliä”, Lukon valmentaja Marko Virtanen myhäili.

Lukon kanadalaispuolustaja Thomas Gregoire iski 15. minuutilla avausosuman maalivahti Niilo Halosen taakse aloitusympyrän takaa.

Liigan puolustajapörssin kärjelle kyseessä oli sesongin seitsemäs maali ja 25:s tehopiste.

Raumalaisten toinen nikkaripakki, Matthew Abt, tuplasi johdon kauden ensimmäisellään hieman etäämpää vain 93 sekuntia myöhemmin.

Keskijaksolla HIFK kavensi sille harvinaisesti ylivoimalla, mukiinmenevästi ensiesiintynyt ruotsalaispuolustaja Victor Berglund alusti maalin syötöllään.

Stefan Fonseliukselle, 46, joka aloitti linjatuomarina 1998 ja siirtyi päätuomariksi 2010, kyseessä oli ennätysmäisesti Liigassa ottelu numero 1001.

”Ei tässä sarjassa pärjää 40 minuutin likoon laittamisella. Ensimmäiset 20 meiltä meni heikosti ja osittain ohi”, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen myönsi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut