Cale Makar nousi ennätykseen Mikko Rantasen syötöstä, ja selostaja oli revetä

Coloradon Makar rikkoi 200 pisteen rajan ensimmäisenä puolustaja alle 200 pelissä.

Mikko Rantanen riensi onnittelemaan Cale Makaria (8) ennätyspisteen jälkeen. Mukaan liittyvät myös Evan Rodrigues ja Nathan MacKinnon.

22.11. 9:13

Dallasin ja Coloradon NHL-kohtaamisessa oli vahva suomalaismaku. Jäällä pelasi seitsemän suomalaista, kun Avalanche kääri voiton Mikko Rantasen voittolaukausmaalilla 3–2.

Rantanen on ottanut maalin takana olevan alueen omaksi toimistokseen vähän samaan tapaan kuin Wayne Gretzky 1980-luvulla.

Toimiston syövereistä Rantanen lähetti syötön ottelun avausmaaliin, ja ottelun selostaja oli revetä. Superpuolustaja Cale Makar laukoi kauden viidennen osumansa, ja se oli samalla hänen 200. piste NHL:ssä.

Ennätysmaalilla oli vahva suomalainen takuu, kun Artturi Lehkonen rouhi kaukalon kulmassa ja hankki kakkossyötön. Rantasella on koossa 15 syöttöä tällä kaudella ja Lehkosella kahdeksan.

Makar keräsi 200 pistettä nopeammin kuin yksikään toinen puolustaja NHL:ssä. Se on tavatonta, että joku latoo tasapisteet ennen kuin saa täyteen 200 ottelua, mutta siihen Makar pystyi.

Uuteen ennätykseen tarvittiin vain 195 peliä eli nuori Makar on kiekkoillut koko uransa yli yhden pisteen keskiarvolla.

Lista NHL:n tehokkaimmista puolustajista on komeaa luettavaa. Kakkosena oleva venäläinen Sergei Zubov voitti Stanley Cupin New York Rangersissa Esa Tikkasen seurakaverina 1994. Toisen kannunsa hän sai Dallasissa 1999.

Bobby Orr on kanadalaisen kiekkoilun kaikki kaikessa, kun puheeksi nousevat puolustajat, mutta tässä tilastossa hän on vasta seitsemäntenä.

Jason Robertson oli ottelun tehopelaaja kahdella maalillaan, mutta nekään eivät pelastaneet Dallasia voittajaksi.

Robertson on tehnyt tällä kaudella jo 15 maalia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut