Lukolle odotettu sopimus – ”Totta kai halusin jatkaa”

Marko Virtanen valmentaa Lukkoa myös ensi kaudella.

Marko Virtanen jakaa ohjeita Lukon vaihtoaitiossa myös ensi kaudella.

21.11. 13:11

Rauma

Lukon Liigan kärkeen valmentanut Marko Virtanen jatkaa Raumalla myös ensi kaudella. Lukko julkaisi päävalmentajan vuoden jatkosopimuksen maanantaina.

”Totta kai halusin jatkaa. Me olemme vasta alussa tässä jutussamme. Viime kaudella sattui ja tapahtui paljon, tällä kaudella olemme pelanneet reilu 20 peliä ja tällainen on tulos”, Virtanen totesi Lukon tiedotteessa.

”Yritetään mennä yhdessä eteenpäin kohti jotain isompaa. Molemmat osapuolet ovat olleet toistensa panokseen tyytyväisiä ja hyvältähän se tuntuu, kun luotetaan ja uskotaan. Tämä on se meidän tie, millä mennään eteenpäin.”

Syksyllä huhupörssi jauhoi Lukon tulevaksi valmentajaksi Ilveksestä potkut saanutta Jouko Myrrää. Virtasen tulos Lukon päävalmentajana oli kuitenkin sitä luokkaa, että huhutkin muista nimistä alkoivat vaimentua.

Ensi kausi on Virtaselle neljäs Raumalla. Ensimmäisen vuoden hän valmensi Lukon nuorten joukkuetta. Tuloksena oli Suomen mestaruus. Ensimmäinen kausi edustusjoukkueen päävalmentajana oli pettymys, kun hallitsevat mestarit jäivät runkosarjassa kymmenenneksi. Ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta Lukko meni jatkoon, mutta sen jälkeen tie nousi pystyyn.

Virtanen myönsi, että viime kaudella oli vaikeuksia. Hän kuitenkin muistutti, että kun joukkue sai täydessä vahvuudessaan keskittyä yhteisiin tavoitteisiin ja pelikirjaan, tuloksena oli seuran uusi 12 ottelun voittoputkiennätys.

”Ne ovat aina hyviä merkkejä tulevaisuuden kannalta, kun joukkue löytää tietynlaisen identiteetin ja ostaa sen ajatuksen, sen ”meidän jutun”. Jääkiekkoa voi pelata monella tapaa ja tämä on se meidän juttu. Tämä on se meidän tapamme pärjätä.”

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt näkee Virtasen yhteistyökykyisenä valmentajana, joka ymmärtää hyvin seuraa, sen tavoitteita ja Lukon tapaa ajatella urheilusta ja pelaajan kehityksestä.

”Veltsu on jatkosopimuksensa omalla työllään ansainnut. Joukkue luottaa häneen ja hän joukkueeseen.”

”Yhteinen sävel on selkeästi löytynyt, ehkä jopa pikkuisen paremmin kuin viime kaudella. Ne asiat, joita Virtanen haluaa, on hyvin ymmärretty joukkueessa”, Sahlstedt sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut