Lukon kultakypärä Thomas Gregoire yritti tehdä historiaa: ”Se olisi kyllä maistunut”

Raumalaiset nujersivat TPS:n voittomaalilaukauskilpailussa lauantaina.

Thomas Gregoiren maalit pelastivat Lukon lauantaina.

19.11. 20:30

Rauma

Lukko palasi lauantaina voittojen tielle ja vankisti paikkaansa sarjakärjessä kaatamalla TPS:n numeroin 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 1–0).

Lukon päävalmentaja Marko Virtanen oli kohtalainen tyytyväinen omiensa otteisiin.

”Ihan hyvä ensimmäinen erä. Toisessa hukattiin peli sitten kokonaan, ja syöttöpeli oli ihan luokatonta. Kolmas oli ihan miehekäs esitys sitten taas”, Virtanen sanoo.

Ensimmäistä peliään vastustajan paidassa Äijänsuolla pelannut mestarivahti Lassi Lehtisen urakka ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, kun heti pelin ensimmäinen kunnon maalintekoyritys meni sisään.

Kultakypärä Thomas Gregoire laukoi Sebastian Revon voitetun aloituksen jälkeen kiekon siniviivalta maaliin. Gregoire pelasi kaksi kautta Lehtisen kanssa Lukossa.

”Juttelin Lassin kanssa pelin jälkeen. Hän tietää, että yritän aina tähdätä laukaukseni tarkkaan, koska se ei ole kovin kova”, Gregoire kertoo.

”Hän on loistava maalivahti, ja on tietenkin hienoa onnistua häntä vastaan.”

Jos ensimmäinen erä oli selvästi Lukko-merkkinen, toisessa erässä ote siirtyi turkulaisille.

Lukko ei tuntunut saavan kahta perättäistä syöttöä omille, kun taas TPS painoi peliä jatkuvasti Lukon päätyyn.

Palkkio tuli erän lopussa, kun Martin Johansson pääsi läpiajoon ja vei TPS:n johtoon.

Pian maalin jälkeen Lukko sai erän ainoan maalipaikkansa, ja Thomas Gregoire onnistui toistamiseen. Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, vaikka varsinkin Gregoirella oli kova yritys illan kolmanteen.

Ratkaisu venyi voittomaalikilpailuun, jossa Lukolle voiton onnistumisillaan ratkaisivat Jere Karjalainen ja Sebastian Repo.

”En ole koskaan tehnyt hattutemppua, ja se olisi kyllä maistunut. Kolmannessa erässä tarvitsimme maalia, ja yritin kyllä”, Gregoire sanoo.

Anrei Hakulisen ollessa poissa Gregoire pitää Lukon kultakypärää.

”Meillä ei kotona ole tällaista, ja kun ajattelen eurooppalaista jääkiekkoa, ajattelen kultakypärää – ja onhan se puolustajalle aika harvinaista muutenkin. Se on siis suuri kunnia.”

Lukko otti taisteluvoiton. Kuvassa Samuli Piipponen ja maalivahti Artem Zagidulin samassa kasassa TPS:n Vili Munkin kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut