Tshekille hävinnyt Suomi ei voi enää taistella EHT-kotiturnauksensa voitosta

Suomi putosi EHT-kotiturnauksessaan ennen päätöspäivää jumboksi.

Kari Jalosen valmentama Tshekki nappasi selvän voiton Jukka Jalosen Leijonista lauantaina.

12.11. 20:50

STT, Turku

Kari Jalosen valmentama Tshekki peittosi Jukka Jalosen Suomen lauantaina Turun EHT-turnauksessa selvästi 5–2.

Viime keväänä Tampereella Tshekki taipui Suomelle Leijonien matkalla maailmanmestaruuteen. Nyt se oli ottanut MM–kisojen 0–3-tappiosta opikseen.

”Viisi omiin, silloin harvoin voittaa. Annettiin lapsuksia, vähän hölmöjä virheitä ja omista paikoista ei tehty. Oli tontteja enempään kuin kahteen maaliin”, päävalmentaja Jukka Jalonen analysoi TV5:n haastattelussa.

Ensimmäisessä erässä kiekkoa ja peliä hallinnut Leijonat putosi vastustajansa kyydistä kakkoserässä, jossa kotijoukkueen otteita leimasi huolimattomuus.

Suomi on ennen turnauksen päätöspäivää sunnuntaita sarjataulukossa neljäntenä eli viimeisenä Sveitsi-ottelusta saamallaan voittomaalikisan tappiopisteellä.

Avauserä oli vielä Suomen

Vaikka Tshekki meni vielä viime kaudella Liigaa Pelicansissa pelanneen Jiri Smejkalin kahdeksannen minuutin maalilla 1–0-johtoon, tasan päättynyt avauserä oli Suomen.

Tshekki aktivoitui ensimmäisen erätauon jälkeen. Hieman vaisu kuva Leijonien toisessa turnausottelussa Suomen joukkueesta jäi.

Ikitaistelija Marko Anttilan ja taitavan ja juonikkaan Hannes Björnisen poissaolot Leijonien hyökkäyskokoonpanosta eivät voineet olla näkymättä.

Ilves-vahti Langhamer vaihdossa

Tshekin joukkueessa oli lauantaina kaukalossa kaksi pelaajaa, jotka ansaitsevat arkitienestinsä Suomen Liigassa. Mikkelin Jukurien puolustaja Libor Zabransky kunnostautui Smejkalin 1–0-osumassa maalisyöttäjänä. Ilves-pakki Dominik Masin puolestaan hankki kahden minuutin jäähyn heti Jerry Turkulaisen 1–1-tasoituksen jälkeen.

Tappiollisessa Ruotsi-ottelussa torstaina pelannut Ilveksen Marek Langhamer oli lauantaina Tshekin varavahti.

Suomi on ennen viimeistä pelipäivää jo menettänyt mahdollisuutensa kamppailla turnauksen voitosta. Ykkössija on kolmen muun maan – Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin – kauppa.

Suomi kohtaa sunnuntaina turnauksen päätteeksi perinteisessä isänpäiväottelussa Ruotsin sen jälkeen kun Sveitsi ja Tshekki ovat ratkoneet välinsä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut