Leijonat taipui Sveitsille voitto­maalikisassa Karjala-turnauksen avauksessa

Suomi aloitti Karjala-turnauksen niukalla voittomaalikisan tappiolla Sveitsille Turun puolityhjässä areenassa.

Jere Innala juhli tekemäänsä maalia. Hän sai riemuun mukaan maalin syöttäneen Antti Suomelan (vas.) ja Mikko Lehtosen.

10.11. 21:24

Turku

Jääkiekon Karjala-turnaus alkoi harvinaisen komeasti. Turku-hallin kattoon nostettiin kaksi mestaruuslippua, ensimmäinen olympiavoitosta ja toinen maailmanmestaruudesta.

Suomen kiekkohistorian hienoin vuosi alkaa kallistua lopuilleen, eikä vastaavaa ihan helposti tule.

Kaukalossa meni vähän ankeammin. Sveitsi raapi pisteet voittolaukauskisan jälkeen 3–2. Damien Riat upotti ratkaisevan rankkarin, kun Sveitsi aloitti turnauksen voitolla.

Turun Palloseura täytti tänä vuonna sata vuotta. Jääkiekon Karjala-turnaus juhlistaa omalta osaltaan TPS:n pitkää taivalta, mutta turkulaiset eivät jaksaneet innostua Sveitsin näkemisestä.

Sveitsin ja Suomen kohtaamisessa oli niin hävettävän vähän yleisöä, ettei ottelun järjestämiseen olisi tarvittu kuin vajaa puolet Turku-hallin kapasiteetista. MM-kultamitalisteja oli seuraamassa vaatimattomat 5 082 ihmistä.

Viimeksi Karjala-turnausta pelattiin Turussa vuonna 2012, eikä avauspäivän perusteella ole syytä tiuhentaa tahtia. Viikonlopulla on kuulemma luvassa suurempi yleisöryntäys.

Sveitsin avausmaalin jälkeen Leijonat tuli tasoihin toisessa erässä ylivoimalla. Jere Innala pöllytti yläkulmaa Antti Suomelan syötöstä.

Leijonat joutui pulaan Sveitsiä vastaan ensimmäisessä erässä, ja se maksoi maalin. Andres Ambühl syötti maalin takaa ja Sven Andrighetto laukoi yläkulmaan. Merkkausvirhe, ja Andrighetto sai liikaa tilaa.

Enimmäkseen ottelun alku oli rytmin hakemista. Leijonat sovittelivat kuvioitaan sopiviksi. Pelitempo ja päästä päähän luisteleminen tuntuivat olevan hetkittäin tärkeämpää kuin kuvioiden rakentelu.

Sveitsi näytti rohkean karvaamisen mallia. Vielä jatkoajallakin se otti ylhäältä kiinni välittämättä riskeistä, joita näin rohkeaan pelaamiseen kuuluu.

Sveitsiläiset luistelivat hyvin ja tarjosivat sopivasti taklauksia ja kovuutta. Pelitapa on hyvinkin tuttu, vaikka siihen on tullut ripaus kovuutta lisää.

Sveitsin maajoukkueet ovat kuuluneet pitkään maailman huipun tuntumaan, mutta menestyskulttuuri kasvaa hitaasti.

Vuosien 2013 ja 2017 MM-finaalit ja niissä tulleet hopeat eivät ole saaneet vielä Sveitsin kiekkoilua kestomenestyjäksi. Viime kevät oli jälleen yksi esimerkki: joukkue voitti Helsingissä MM-kisoissa alkusarjan häviämättä otteluakaan, mutta kyykkäys tuli puolivälierässä Yhdysvaltoja vastaan.

Kaksi mestaruusviiriä nostettiin kerralla kattoon Turussa ennen Suomen ja Sveitsin ottelua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut