Yle: Jokerien taustayhtiön ainoa omistaja Joel Harkimo – Harry Harkimo kiistää kytkökset Team Jokereihin

Team Jokerien taustayhtiön omistaa Harry Harkimon poika Joel Harkimo ja vastuuhenkilö on Harry Harkimon kanssa työskennellyt Sarah von Weissenberg.

Hjallis Harkimo kiistää kytkökset Team Jokereihin.

4.11. 18:20

Perjantaina Ilta-Sanomat uutisoi, että syyskuussa perustetun Jokerien taustayhtiö Team Jokerit oy:n vastuuhenkilöksi on nimetty Harry Harkimon kanssa toiminut suomalainen liikenainen Sarah von Weissenberg.

Weissenberg on toiminut pitkään venäläisomistuksessa yhä olevan Helsinki-hallin talousjohtajana ja hoitanut Jokerit Hockey Club oy:n taloushallinnollisia asioita. Helsinki-hallia pyörittää Arena Events oy, jonka omistavat pakotelistalla olevat venäläiset oligarkit Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg.

Lisäksi von Weissenberg on työskennellyt Harry Harkimon omistamalle Hjallis Promotion oy:lle.

Liikemies ja poliitikko Harry Harkimo on koko ajan kieltänyt liittyvänsä mitenkään nykyiseen joukkueeseen tai sen tulevaisuuteen, mutta von Weissenbergiä voi pitää linkkinä Team Jokerien ja Harry Harkimon välillä.

Helsingin Sanomat tavoitti Harry Harkimon kommentoimaan asiaa. Onko sinulla joku kytkös Team Jokereihin?

”Ei minulla ole mitään tekemistä asian kanssa. Oletteko te vähän yksinkertaisia? Soittelette tuollaisesta asiasta, en ole nähnyt häntä kuuteen tai neljään vuoteen. Hän oli meidän talousjohtaja, mitä minulla olisi hänen kanssaan tekemistä?”

Perjantaina Yle puolestaan uutisoi, että Team Jokerit oy on siirretty Jokerien entisen omistajan Harry Harkimon pojan Joel Harkimon nimiin. Jääkiekkojoukkueen paluuta kotimaan kaukaloihin ajava yhtiö on kaupparekisteriin jätettyjen asiakirjojen mukaan kokonaan Joel Harkimon nimissä.

Tiedotus Jokerien ympärillä on varsin ristiriitaista. Joel Harkimo ei ole missään vaiheessa julkisuudessa vahvistanut rooliaan Jokerien taustalla. Elokuussa hän twiittasi:

”Väitteet että olen keulakuva yhtään missään eivät pidä paikkaansa. Olen kiinnostunut rakastamani seuran tulevaisuudesta kuten kaikki joilla on Jokeri-sydän.”

Poikansa osuudesta Jokerien taustayhtiössä Harry Harkimo ei ehdi vastaamaan ennen kuin päättää puhelun:

”Olen sanonut sata kertaa, että minulla ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Olen pelkästään politiikassa, koska se menee perille?”

Harry Harkimo on kertonut keskittyvänsä täysin politiikkaan, jossa hän edustaa perustamaansa Liike Nyt -puoluetta. Joel Harkimo edustaa samaa puoluetta Helsingin kaupunginvaltuustossa.

SM-liiga on ilmoittanut, ettei Jokerien paluu Liigaan ole mahdollinen, jos organisaation henkilöillä tai rahoituksella on kytköksiä venäläisoligarkkeihin tai taustalla vaikuttavat KHL-aikaiset tekijät.

HS kertoi syyskuun lopussa, että Jokerien tähtäimenä on pelata Mestistä vuoden päästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut