Entinen liigakiekkoilija upotti nettipeleihin yli miljoona euroa

Parhaimmillaan pelaajan tienestit olivat 7 000 euroa käteen kuukaudessa.

KooKoossa pelatessa osa Jarkko A. Immosen palkasta alkoi mennä ulosottoon. Kuva Liigan ottelusta Hakametsän jäähallissa Tampereella syyskuussa 2016.

4.11. 16:26

Entinen liigakiekkoilija Jarkko A. Immonen tienasi keskimäärin 100 000 euroa vuodessa, parhaimmilla kausilla jopa 150 000 euroa. Silti hänen piti ottaa lainaa rahoittaakseen peliriippuvuuttaan.

”Tienasin 7 000 euroa kuussa käteen, mutta silti minun piti ottaa lainaa pelaamiseen. Se kertoo, että peliongelma oli iso. Summat olivat oikeasti isoja ja olen hävinnyt pelaamiseen noin miljoona euroa. Hyvistä palkoista käteen on jäänyt pieni summa velkaa”, Immonen kertoo Suomen jääkiekkoilijat ry:n tiedotteessa.

Rahapelit alkoivat nettipokerista, josta Immonen siirtyi nettikasinoiden rullapeleihin.

”Alkuun se oli pelikavereiden kanssa hauskaa pelaamista pienillä summilla. Kun palkkataso alkoi nousta, samalla nousi panokset. Sitten pelaaminen alkoi lähteä käsistä.”

Vaikeaa peliongelmaansa Immonen piilotteli läheisiltään vuosia. KooKoossa pelatessaan osa Immosen palkasta alkoi mennä ulosottoon.

Immonen pyrki voittamaan hävityt rahat takaisin ja odotti sitä yhtä jättipottia, jota ei koskaan tullut. Kun vaimo halusi nähdä miehensä tiliotteen, Immosen tarkoin varjelema salaisuus paljastui.

”Elin kymmenen vuotta kaksoiselämää ilman, että kukaan tiesi. Kaikki näkivät vain sen kulissin. Sairasta, miten hyvin pystyin pelaamaan hyvällä tasolla ja pitämään kulissia yllä.”

Peliriippuvuuden tultua ilmi Immonen pääsi pelaajayhdistyksen kautta riippuvuussairauksille tarkoitettuun avominne-hoitoon. Immonen painottaa tiedotteessa, että peliriippuvuus on sairaus. Hän toivoo, että siitä puhuminen auttaisi poistamaan häpeää asian ympäriltä.

”En ole ylpeä peliriippuvuudesta. Sitä pidetään yleisesti heikkoutena, vaikka se onkin sairaus. Lätkämaailmassa on ollut sellainen ilmapiiri, että pitää olla kovis, eikä saa näyttää heikkouksia.”

”Tärkeintä on päästä puhumaan asiasta, eikä se ole maailmanloppu.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut