Lukon Niklas Ylitalon avauserän tehot riittivät Kärppien kaatamiseen: ”Äärimmäisen hyvää puolustuspelaamista, heittäytymistä ja sitoutumista”

Lukko on sarjataulukossa nyt jo kahdeksan pistettä Kärppiä edellä.

Niklas Ylitalo teki tehot 1+1 Kärppiä vastaan.

29.10. 21:43

Oulu

Sarjakärki Lukko jäi perjantaina nollille Kuopiossa miesten jääkiekkoliigassa, mutta lauantaina Oulussa oli eri tahti heti avauserässä.

Loukkaantunutta Josh Kestneriä ykkösketjun laidassa tuurannut Niklas Ylitalo syötti ensin Henri Ikosen maalintekoon ja sitten 22-vuotias raumalaiskasvatti viimeisteli itse 2–0-maalin Gabriel Fontainen syötöstä. Johto kantoi 2–1-vierasvoittoon tasaisessa kärkiottelussa.

”Oli kova vastus, mutta pelasimme oikein hyvän pelin. Joukkue oli yllättävän kevyellä jalalla”, Ylitalo viittasi edellisillan peliin ja matkustamiseen.

Osuma oli Ylitalolle kauden ensimmäinen. Hän on pelannut tällä kaudella lainalla Mestiksen TuTo Hockeyssa, mutta lauantain kaltaisilla näytöillä liigavastuuta voi odottaa myös jatkossa.

”Tavoite on olla ylhäällä vakituisessa kokoonpanossa ja pelata mahdollisimman paljon.”

Pelin jälkeen Ylitalo pääsi huudattamaan Ouluun matkanneita Lukko-kannattajia.

”Oli hieno nähdä noin paljon omia kannattajia Oulussa. He pitivät hyvää meteliä koko pelin ajan.”

Lukon onnistumisesta kertoo paljon se, että Kärpät laukoi kohti maalia kahden jälkimmäisen erän aikana vain kuusi kertaa. Koko ottelussa Artjom Zagidulin torjui vain 15 kertaa.

”Huikea oli joukkueen taistelu. Äärimmäisen hyvää puolustuspelaamista, heittäytymistä ja sitoutumista”, valmentaja Marko Virtanen kehui omiaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut