Pasi Mustonen kiistää MTV Urheilulle syytökset: ”Sieltä ei ole kuulunut mitään, ei kertaakaan”

Pasi Mustosen mukaan on helpotus, että osa häntä syyttäneistä Naisleijonien pelaajista astuu esiin nimellään. Mustonen kertoi näkemyksiään MTV Urheilun haastattelussa.

Pasi Mustonen kommentoi kohutapausta.

13.10. 20:53

Naisleijonien entinen päävalmentaja Pasi Mustonen astui pitkän tauon jälkeen julkisuuteen ja kommentoi häneen kohdistuneita syytöksiä MTV Urheilun videohaastattelussa.

Viime päivinä on paljastunut, että 16 Naisleijonien pelaajaa kertoi kohdanneensa epäreilua tai epäasiallista kohtelua Mustoselta tämän päävalmentajakauden aikana.

Alun perin pelaajat kertoivat kokemuksistaan anonyymeillä kirjeillä, jotka kulkivat Pelaajayhdistyksen kautta Jääkiekkoliitolle tammikuussa ja myös Mustosen tietoon.

Pasi Mustosen kanssa julkisestikin väitellyt Noora Räty oli yksi 16:sta kirjeiden kirjoittajista.

Räty kertoo kirjeistä uutuusteoksessa Noora Räty – Leijonakuningatar (WSOY)

Pitkään taustalla vellonut asia nytkähti toden teolla eteenpäin viime lauantaina, kun muutama pelaaja otti nimellään Pelaajayhdistyksen kautta yhteyttä Jääkiekkoliittoon ja kertoi kokemuksistaan.

Sen jälkeen Jääkiekkoliitto pyysi Suomen urheilun eettistä keskusta Suekia tutkimaan Mustosen käyttäytymistä.

”Olen todella kiitollinen, että lopulta muutama ihminen tulee esiin. Suurin osa heistähän (kirjeiden kirjoittajista) jää nimettömäksi”, Mustonen sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

Tiedossa ei ole tarkkaa määrää, kuinka monta pelaajaa on mukana viemässä Mustosen asiaa Suekin tutkittavaksi.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela on puhunut aiemmin ”muutamista henkilöistä”.

”Olen todella kiitollinen, että joku tulee esiin. Kertoo omalla nimellään, että missä minä olen heitä loukannut, milloin, mitä minä olen tehnyt, ketä ollut todistajina”, Mustonen jatkoi haastattelussa.

Mustonen kertoi toivovansa, että asiassa kuultaisiin hänen lähimpiä esihenkilöitään.

"Toivon vilpittömästi oikeusturvani kannalta, minusta olisi tärkeää ja olisin todella iloinen, jos tässä kuultaisiin myös, että mitä mieltä mieltä lähimmät esimieheni on ollut työstäni.”

"Olen tehnyt äärimmäisen intensiivisesti ensin Arto Siepin kanssa, joka oli GM:n roolissa 2014–2019 ja 2018–2022 Tuula Puputin kanssa. Se on ollut viikoittaista, jatkuvaa yhteistyötä. Olen tehnyt valtavan intensiivisesti koko joukkueen johtoryhmän kanssa. Olisi hienoa, jos kuultaisiin pelaajia. Isoa määrää pelaajia, että mitä he ovat tästä mieltä”, Mustonen sanoo.

Mustonen vetosi myös siihen, että hän on raportoinut työstään säännöllisesti Jääkiekkoliiton johdolle.

"Aina arvokisojen jälkeen on rutiinina, että päävalmentaja menee Jääkiekkoliiton hallitukseen ja kertoo Naisleijonien toiminnasta.”

”Kyllä työnantaja tietää ihan tarkkaan, mitä Naisleijonissa on tehty ja miten siellä on toimittu.”

Lisäksi Mustonen sanoi, ettei hän ole kuullut toiminnastaan moitteita Naisleijonien ”pelaajien johtoryhmältä”.

”Tämä johtoryhmä perustettiin 4.8. vuonna 2015. Sieltä saakka se on toiminut jokaisen tapahtuman yhteydessä ja tapahtumien välillä. Se käsittelee kaikki meidän hyvät ja huonot asiat välittömästi. Sieltä ei ole kuulunut mitään – ei kertaakaan”, Mustonen sanoi.

Suek on tiedottanut aloittavansa tutkinnan Mustosen tapauksesta. Tutkintansa jälkeen se luovuttaa aineiston Jääkiekkoliitolle, joka päättää mahdollisista jatkotoimista.

Pasi Mustonen lähti kesken turnauksen kotiin Pekingin olympialaisista vedoten perheensä vakavaan terveystilanteeseen eikä ole toiminut Naisleijonien päävalmentajana enää olympialaisten jälkeen.

Naisleijonien olympiaturnausta väritti maalivahtisoppa, kun Mustonen jätti Noora Rädyn rannalle kisajoukkueesta. Sitä ennen kaksikko miekkaili kovasanaisesti julkisuudessa ja myös kulisseissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut