Ei vieläkään NHL-paikkaa – Ville Heinola hakee taas vauhtia farmista

Heinola on pelannut kahden viime kauden aikana NHL:ssä yhteensä vain 17 ottelua.

Ville Heinola (vasemmalla) pelasi harjoituskaudella Winnipeg Jetsin riveissä neljä ottelua tehoin 1+2.

11.10. 11:16

Ville Heinolan NHL-ura Winnipeg Jetsissä ei lähde kunnolla käyntiin millään. Ihan hyvän harjoituskauden joukkueen puolustuksessa pelannut Heinola lähetettiin taas farmijoukkue Manitoba Moosen riveihin.

Jets teki viimeiset leikkaukset NHL-kokoonpanoonsa ennen kauden alkua ja yksi niiden kohteista oli Honkajoelta kotoisin oleva Heinola.

Harjoituskaudella Heinola pelasi Jetsissä neljä ottelua ja teki niissä pisteet 1+2. Nekään eivät auttaneet seuran vuoden 2019 ykkösvarausta pitämään paikkaansa kirkkaimmissa valoissa ainakaan heti kauden alussa.

Heinola ei ole kuulunut muutenkaan Jetsissä NHL:n vakiokalustoon viime vuosina. Kahden viime kauden aikana hänelle on kertynyt yhteensä vain 17 NHL-ottelua. Viime kaudella Heinola pelasi 41 AHL-ottelua tehoin 5+21=26.

Jets vaihtoi täksi kaudeksi valmentajaa, kun Paul Maurice lähti ja tilalle tuli Rick Bowness. Uuden käskijän papereissakaan Heinola ei tunnu erityisen korkealla olevan.

Lue lisää: NHL:ssä pelaavista satakuntalaisista kiekkokasvateista jokaisella on edessä iso kausi – osa taistelee jopa mestaruudesta

Seuran ykköskierroksen (numero 20) varaus on varmasti kauden aikana yksi potentiaalinen kauppakohde, jos peliaikaa ei ole tulossa. Kiinnostusta Heinolaa kohtaan voisi korkean varausnumeron takia edelleen olevan.

Heinola totesi itsekin Satakunnan Kansan haastattelussa, että tällä kaudella hänen on otettava ”änsypaikka”.

Lue lisää: Neljä vuotta sitten Ässät ei innostunut Ville Heinolasta, mutta millainen on nykysuhde? ”Se on tietty hyvä kysymys”

Kankaanpäästä kotoisin oleva Marcus Kallionkieli on puolestaan passitettu AHL:stä farmin farmina tunnettuun ECHL:ään.

21-vuotiaalla Kallionkielellä on NHL-sopimus Vegas Golden Knightsin kanssa. Syyskuun lopussa hänet lähetettiin NHL-seuran leiriltä AHL-joukkue Henderson Silver Knightsin riveihin, josta suomalaisbrasilialaisen hyökkääjän matka jatkuu nyt siis ECHL-seura Savannah Ghost Piratesin riveihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut