Jääkiekko­liiton Harri Nummela tyrmää venäläis­väitteet Suomen äänestys­käyttäytymisestä: ”Ei todellakaan pidä paikkansa”

Nummela kertoo Suomen äänestäneen IIHF:n jäsenmaiden enemmistön mukaisesti.

Venäjä on suljettu ulos MM-kisoista toistaiseksi.

30.9. 18:40

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela tyrmää venäläismedian esittämät tiedot Suomen äänestyskäyttäytymisestä Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kokouksessa perjantaina.

IIHF:n Turkissa pitämässä kongressissa äänestettiin Venäjän ja Valko-Venäjän palaamisesta MM-kisoihin. Äänestys ei koskenut paluuaikataulua, vaan sitä, mille sarjatasolle maat aikanaan palaavat.

Venäjän miesten ja naisten maajoukkueet pelasivat MM-kisojen ylimmällä tasolla, kun maa hyökkäsi Ukrainaan. Näin ollen ne saavat myös jatkaa samalla tasolla kilpailukiellon päättyessä, eikä niiden tarvitse hakea vauhtia alemmista divisioonista.

Venäjän jääkiekkoliiton mukaan päätöstä puolsi kongressissa 98 äänestäjää, kun vastustajia oli vain kymmenen. Yksitoista jäsentä jätti äänestämättä. Nummela sanoo lukujen kuulostavan oikeilta.

IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardiff (vas.) ja Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela korostavat, että äänestyksessä ei ollut kyse Venäjän paluuaikataulusta. Kuva toukokuulta.

Venäläinen Championat uutisoi, että vastaan äänestivät Viro, Latvia, Liettua, Britannia ja Ukraina, joilla kaikilla oli käytössään kaksi ääntä.

Äänestys suoritettiin nostamalla käsi pystyyn, joten Nummela pystyi vahvistamaan lähellä istuneiden Viron ja Britannian sekä lisäksi Ukrainan kielteisen kannan.

Championat kertoo myös, että Suomi olisi pidättäytynyt äänestämästä.

”Se ei todellakaan pidä paikkansa”, Nummela sanoo.

Nummela kertoo Suomen äänestäneen päätöksen puolesta. Perustelut liittyvät MM-kisojen eri tasojen välillä liikkuvien maiden tarpeisiin.

”Ymmärretään niiden maiden tilannetta, jotka ovat eri tasojen rajapinnassa. Tiedolla on iso merkitys heidän toimintansa suunnittelemiselle.”

Nummela kertoo, että jääkiekko ei ollut yleisissä keskusteluissa ensimmäinen puheenaihe.

”Saattoi aistia, että kyllähän ihmisillä oli aika iso huoli, mihin tämä maailma on menossa. Ei puhuttu Venäjän paluusta, huolet olivat aika lailla muissa ajatuksissa.”

Kansainvälinen jääkiekkoliitto sulki Venäjän ja sen liittolaisen Valko-Venäjän ulos toiminnastaan Venäjän hyökättyä Ukrainaan viime helmikuussa.

Liiton puheenjohtaja Luc Tardif muistuttikin IIHF:n tiedotteessa, että kongressin päätös ei nykyisellään tarkoita maiden palaamista MM-kisoihin.

”Äänestys oli tehtävä, jotta jäsenmaat ymmärtäisivät, miten Venäjä ja Valko-Venäjä aiotaan integroida takaisin kisoihin. IIHF jatkaa Ukrainan sodan tarkkailemista”, Tardif ilmoitti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut