IS: Mika Anttonen haluaa pelastaa entisen Hartwall-areenan: ”Jos kukaan muu ei osta areenaa, niin minä voin ostaa sen”

ST1:n pääomistajan Mika Anttosen mukaan ei ole kenenkään edun mukaista, että halli ”lahoaa” tyhjillään Pasilassa.

Mika Anttonen on energiayhtiö ST1:n pääomistaja.

23.9. 14:45

Energiayhtiö ST1:n pääomistaja, miljardööri Mika Anttonen on kiinnostunut entisen Hartwall-areenan ostamisesta.

Anttonen kertoo Ilta-Sanomille, että häneltä on kysytty kiinnostusta tyhjillään olevan hallin ostamiseen, ja hän on vastannut tiedusteluun myönteisesti, jos kauppaan ei ole olemassa mitään juridista estettä.

”Itselleni areenan ostaminen ei ole mikään ykkösintressi, enkä ole missään vaiheessa ollut lähdössä kilpailemaan siitä. Mutta olen sanonut, että jos kukaan muu ei osta areenaa, niin minä voin ostaa sen”, Anttonen sanoo.

Anttonen toteaa, että ei ole kenenkään edun mukaista, että halli ”lahoaa” tyhjillään Pasilassa. Hän kertoo kuulleensa useiden tahojen neuvotelleen nyt Helsinki-hallin nimellä kulkevan areenan ostamisesta, mutta kauppoja ei ole nähtävästi syntynyt.

Helsinki-hallin omistavat venäläissuomalaiset oligarkit Roman Rotenberg ja Gennadi Timtšenko. Halli on ollut tyhjillään helmikuusta lähtien Venäjän hyökkäyssodan ja siitä johtuvien EU:n pakotteiden vuoksi.

HS tiedusteli Anttoselta kiinnostusta Helsinki-hallin ostamiseen kuukausi sitten, kun Jokerien paluusuunnitelmat Liigan olivat tapetilla. Tuolloin Anttonen totesi, että ei spekuloi asialla.

”Ensin nykyisellä omistajalla pitäisi olla tahtotila myydä halli ja sellaista ei ainakaan minun korviini ole tullut. Sitä ei silloin tarvitse hirveästi spekuloida: jos ei ole myyjää, niin vaikea on olla ostajaakaan”, Anttonen sanoi tuolloin.

Anttonen totesi tuolloin myös, että Jokerien Liiga-paluun rahoittamiseen hänellä ei ollut kiinnostusta, vaikka kaipaakin Helsinkiin jääkiekon paikallispelejä.

”En ole kiinnostunut jääkiekkojoukkueen omistamisesta. Se tarvitsee erikoisosaamista, jota minulla ei ole”, hän perusteli.

Anttonen toistaa kannan Ilta-Sanomien haastattelussa: Jokerien omistajaksi hän ei ole lähdössä. Sen sijaan hän haluaa pelastaa Helsingille tärkeän tapahtuma-areenan.

Nyt suuret kansainväliset tähdet konsertoivat Tampereen Nokia-areenalla. Pienempään Helsingin Jäähalliin on myös tunkua niin paljon kuin Liiga-pelien lomaan tapahtumia mahtuu. Esimerkiksi tällä viikolla Jäähallissa esiintyi kolme artistia: Amon Amarth, Sting ja Michael Monroe.

KHL:n jättäneelle ja Liigaan pyrkivälle Jokereille Helsinki-hallin paluu suomalaisomistukseen olisi merkittävä asia.

Tällä hetkellä Helsingin ainoa Liiga-kelpoinen areena on Jäähalli, joka on rakennettu HIFK:n tarpeiden mukaisesti.

Jokerien kannalta halliasialla on kiire, sillä seura aikoo HS:n tietojen mukaan hakea paikkaa Mestikseen kaudelle 2023–2014 ja pyrkiä myöhemmin Liigaan.

Jokerien pitää jättää ensi kauden Mestis-hakemus maaliskuun loppuun mennessä ja silloin olisi syytä tietää myös pelipaikka.

Helsingissä on tällä hetkellä kaksi halliprojektia: HIFK:n vetämä Helsinki Garden sekä kaksi viikkoa sitten julkisuuteen tullut Suvilahden areena.

Helsinki Gardenin suunnitelmat ovat pitkällä, joskaan rakentamisen aikataulusta ei ole tietoa. Suvilahden projektissa aikeena on, että areena avautuisi kesällä 2027. Hanke on kuitenkin alkutekijöissään.

Mika Anttonen on suomalaisen urheilun merkittävin mesenaatti. Hänen lahjoitustensa turvin Jääkiekkoliitto jakaa vuosittain juniorien harrastustoimintaan noin miljoona euroa.

Anttonen pelasti myös talousvaikeuksiin ajautuneen Vierumäen urheiluopiston. Anttonen tunnetaan myös Hiihtoliiton pitkäaikaisena tukijana. Hän tuli avuksi Lahden 2001 dopingskandaalien jälkeen sponsoreiden kaikottua hiihdosta.

Jokerien entinen kotihalli Helsingin Pasilassa on tyhjillään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut