Jokerit aikoo hakea paikkaa Mestiksestä – kiekkojohtajat eivät ole kuulleet asiasta mitään

Jokerit ry:n puheenjohtaja Kim Borgström sanoo HS:lle, että seura kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan julkisuuteen kun paketti on valmis.

Jokerien logo Pasilan areenan seinässä kuvattuna elokuussa 2022.

21.9. 17:22

Helsingin Sanomien tietojen mukaan jääkiekkoseura Jokerit aikoo pelata Mestistä vuoden kuluttua.

Seura aikoo nousta sitä kautta Liigaan. Järjestely vaatisi oikotietä ja ohituskaistan käyttöä.

Kiekkojohtajat eivät vahvista suuntaan tai toiseen seuran tulevaisuuden suunnitelmia. Työ on vielä kesken.

”Tulevaisuutta en pysty avaamaan vielä. Sen takia halutaan, että paketti on valmis, kun tullaan julkisuuteen. Sitten saa esittää tarkempiakin kysymyksiä”, Jokerit ry:n puheenjohtaja Kim Borgström sanoo.

Jokerit joutui mediamyrskyn silmään elokuun lopulla, kun alkoi kilpajuoksu Jokerien edustusjoukkueesta ja KHL-kausien jälkeen vapautuneesta paikasta.

Vanha perinneseura kiinnosti. Keijo Säilynoja ja Teemu Selänne antoivat kasvot Nauravalle Narrille, joka oli valmis ostamaan Jokerit ry:ltä eli junioritoimintaa pyörittävältä yhdistykseltä oikeudet edustusjoukkueen pyörittämiseen. Yhdistys kuitenkin torppasi Nauravan Narrin ja ohjasi kyselijät ensin Jari Kurrin luokse, joka oli Jokerit Hockey Club oy:n pääosakas.

Naurava Narri ei ollut halukas ostamaan Jokerit Hockey Clubilta seuraa Kurrin kertomilla ehdoilla.

Kiinnostus kasvoi taustapiireissä ja Joel Harkimo ilmoitti yllättäen Säilynojalle ja Nauravalle Narrille ostaneensa Jokerit. Taustarahoittajistaan tai suunnitelmistaan Joel Harkimo ei ole hiiskunut.

Yhdistys kertoi niukasti tapahtumien kulusta ja hoiti viestintää kolmella tiedotteella, joissa toivottiin työrauhaa ja aikaa järjestellä asioita valmiiksi.

Ensimmäinen kova takaisku kolahti Jokereille syyskuun ensimmäisenä päivänä. Liiga ilmoitti, ettei lisenssejä myönnetä kaudelle 2023–2024. Ja samalla tuli viestiä, että lähtökohtaisesti reitti ylös kulkee Mestiksen kautta.

Jokerit lähetti heti perään tiedotteen, jossa seura kertoi pettymyksensä, mutta jatkavansa työtä paluun tekemiseksi. Kuten Borgström sanoi, paketti ei ole vielä valmis.

Jokerien uusi hanke, jossa yhdistys on myös osakkaana, perustuu pitkälti pelaamiseen entisessä Hartwall-areenassa ja siten Pasilan areenan saamiseen pois nykyisistä omistuksista.

Kukaan ei tiedä, kuinka pitkään areena pysyy autiotalona, mutta ainakaan Helsingin jäähallin suuntaa Jokerit ei ole ollut yhteydessä.

”Ei ole kuulunut mitään, ei kenenkään taholta”, jäähallin toimitusjohtaja Tom Kivimäki sanoo.

Helsingissä on huutava pula jäästä ja vapaista kaukaloista. Kivimäki sanookin, että se olisi melkoinen projekti sovittaa Jokerit jäähalliin.

”Se olisi aikamoinen pihtisynnytys ja täytyisi tehdä ennen ensi kesää. Lisäksi vaatisi noin kahden miljoonan remontin sovittaa toinen joukkue tänne. Täytyisi rakentaa toiset pukuhuoneet, tehdä uusi digitalisointi ja se vaatii aikaa ja rahaa.”

Mestiksen johtaja Olli Aro sanoo, ettei hänen tietojensa mukaan Jokerit ole ollut yhteydessä kiekkoilun kakkostasoon.

”Tässä kohtaa on ennenaikaista keskustella, mitkä ovat mahdollisuudet päästä Mestikseen”, Aro sanoo ja lisää reitin kulkevan periaatteessa Suomi-sarjan kautta.

Suomi-sarjaan vievän reitin voi ohittaa, mutta silloin asia kulkee Jääkiekkoliiton toimitusjohtajan Sami Kauhasen kautta Liittohallituksen käsittelyyn ja siitä lisenssikomiteaan.

Sami Kauhasen pesti KHL-Jokerien johdossa jäi lyhytaikaiseksi. Nyt hän työskentelee Jääkiekkoliiton toimitusjohtajana.

”Liiton suuntaan ei ole oltu missään yhteydessä”, Jääkiekkoliiton Kauhanen sanoo.

Voisiko Jokerit saada paikan Mestiksestä ohituskaistaa pitkin?

”Sitä on turha lähteä spekuloimaan, mutta hyvissä ajoin pitää olla liikkeellä.”

Pasilan areena pysyy suljettuna, eikä Kauhanen tiedä areenan vapautusyrityksistä mitään, vaikka liitto omistaa jonkinlaisella osuudella areenaa.

”Olen täysin mediatietojen varassa”, Kauhanen tarkentaa.

Jokereilla oli päivämäärä Liigaan pääsylle, kun lisenssihakemus piti jättää lokakuun loppuun mennessä. Nyt tuli uusi päivämäärä. Mestiksen lisenssi täytyisi hakea talvella ja saada päätös sarjapaikasta 31. maaliskuuta mennessä kaudelle 2023–2024.

Lisäksi täytyy täyttää lisenssiehdot, jotka koskevat Liigan tapaan myös Mestistä.

Kim Borgström antaa ymmärtää, että seura tulisi ulos kuorestaan melko pian, alle kuukauden kuluttua. On selvää, että Jokerien kalenterissa on Mestiksen takarajaan liittyvät päivämäärät punaisella ympyröitynä.

”Todella hyvissä ajoin täytyy olla liikkeellä, mutta mikään edustustaso ei ole lähestynyt”, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila sanoo.

Jääkiekon Mestis alkaa torstaina. Avausottelussa kohtaavat viime kauden mestari Imatran Ketterä ja Kiekko-Espoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut